Current Affairs Quiz – August 22 & 23 2021

Current Affairs Quiz – August 22 & 23 2021

Current Affairs Quiz – August 22 & 23 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. India’s first smog tower has been inaugurated in which state/ UT?
a) Delhi
b) Uttar Pradesh
c) Haryana
d) Punjab

Click here to View Answer
Answer a) Delhi.

2. India has signed a deal for procurement of 70,000 AK-200 series assault rifles with which nation?
a) Russia
b) UK
c) France
d) US

Click here to View Answer
Answer a) Russia.

3. Senior BJP leader Kalyan Singh passed away at 89. He was served twice as the Chief Minister of which state?
a) Uttar Pradesh
b) Himachal Pradesh
c) Bihar
d) Madhya Pradesh

Click here to View Answer
Answer a) Uttar Pradesh.

4. India’s highest herbal park inaugurated in____________.
a) Uttar Pradesh
b) Himachal Pradesh
c) Uttarakhand
d) Madhya Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) Uttarakhand.

5. India’s largest floating solar Pv project commissioned in ____________.
a) Uttar Pradesh
b) Himachal Pradesh
c) Uttarakhand
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answer d) Andhra Pradesh .

6. World Sanskrit Day is observed on____________.
a) August 19
b) August 20
c) August 21
d) August 22

Click here to View Answer
Answer d) August 22.

7. International Day Commemorating The Victims Of Acts Of Violence Based on Religion or Belief is observed on____________.
a) August 19
b) August 20
c) August 21
d) August 22

Click here to View Answer
Answer d) August 22.

8. International Day for the Remembrance of the Slave Trade and its Abolition is observed on____________.
a) August 19
b) August 20
c) August 21
d) August 22

Click here to View Answer
Answer d) August 22.

9. Paypal launched crypto selling and buying in ___________.
a) USA
b) UK
c) India
d) China

Click here to View Answer
Answer b) UK.

10. Exercise Konkan between India and ___________.
a) Russia
b) UK
c) Sri Lanka
d) Bangladesh

Click here to View Answer
Answer b) UK.

11. Dronacharya Awardee coach OM Nambiar passed away on August 19th. He was the coach of which Indian track legend?
a) Milkha Singh
b) PT Usha
c) Dutee Chand
d) Anju Bobby George

Click here to View Answer
Answer b) PT Usha.

12. Who has been appointed as CEO of BARC India?
a) Nakul Chopra
b) Nithya Prakash
c) Rahul Raveendran
d) Ashish Sha

Click here to View Answer
Answer b) Nithya Prakash.

Leave a Comment