Current Affairs Quiz – August 16 & 17 2018

Current Affairs Quiz – August 16 & 17 2018

1. Who is the current Prime Minister of Pakistan?
a) Wasim Akhram
b) Abdul Khaffer
c) Imran Khan
d) Mohammed Shamim

Click here to View Answer
Answer c) Imran Khan. Former cricketer and Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) chief Imran Khan was elected the Prime Minister of Pakistan after a vote in the country’s lower house of parliament. Khan’s party had emerged as the single-largest in recently-concluded elections but failed to win an absolute majority.

2. Aretha Franklin passed away at 76, is associated with___________.
a) Singer
b) Actor
c) Writer
d) Journalist

Click here to View Answer
Answer a) Singer. Aretha Franklin, the long-reigning Queen of Soul, died at the age of 76 from advanced pancreatic cancer.

3. Atal Bihari Vajpayee passes away aged at 93, Who was a Ex- ___________.
a) President
b) Prime Minister
c) Union Minister
d) Lok Sabha Speaker

Click here to View Answer
Answer b) Prime Minister. Former Prime Minister and Bharat Ratna awardee Atal Bihari Vajpayee passed away aged 93 at AIIMS Delhi, where he was being treated since nine weeks.

4. Ajit Wadekar passed away aged at 77, ia associated with________.
a) Cricket
b) Hockey
c) Kabbadi
d) Chess

Click here to View Answer
Answer a) Cricket. Former India Test captain Ajit Wadekar passed away in Mumbai today aged 77 following a prolonged illness.

5. Who tops list of India’s wealthiest women?
a) Renuka Sasthri
b) Indu Jain
c) Smita Crishna
d) Roshni Nadar

Click here to View Answer
Answer c) Smita Crishna. Smitha V. Crishna, a third-generation heir of the Godrej family, ranks first in the Kotak Wealth Hurun-Leading Wealthy Women 2018 list with an estimated wealth of ₹ 37,570 crore. Roshni Nadar, CEO and executive director at HCL

6. Who has become Brand Ambassador for Road Safety Campaigns?
a) Aamir Khan
b) Akshay Kumar
c) Salman Khan
d) Shah Ruhk Khan

Click here to View Answer
Answer b) Akshay Kumar. Union Minister for Road Transport & Highways, Shipping, Water Resources, River Development and Ganga Rejuvenation Nitin Gadkari launched three short films for generating public awareness towards road safety.

7. Who has been elected as the Speaker of Pakistan parliament?
a) Nabel Aslam
b) Sabith Hussain
c) Ashik Abbas
d) Asad Qaiser

Click here to View Answer
Answer d) Asad Qaiser. Asad Qaiser of Pakistan Tehrik-e Insaf (PTI) party has been elected as the Speaker of Pakistan’s parliament. He secured 176 votes and defeat Khursheed Shah. He was sworn in as the Speaker of the National Assembly, Parliament’s lower house on 15th August

8. Twenty fourth World Congress of Philosophy held in ________.
a) Tokyo
b) Shanghai
c) Beijing
d) Moscow

Click here to View Answer
Answer c) Beijing. The event was organized by the International Federation of Philosophical Societies and Peking University.

9. Who is the current President of Paraguay?
a) Horacio Cartes
b) Hugo Velázquez Moreno
c) ‎Fátima Díaz Benza
d) Mario Abdo Benitez

Click here to View Answer
Answer d) Mario Abdo Benitez. Benitez clinched the top spot after defeating his closest rival, Efrain Alegre from the liberal opposition alliance, by four percentage points in the nation’s elections. 46-year-old Benitez replaces Horacio Cartes. Both are from the conservative Colorado Party.

10. Mali country is located in which continent?
a) Africa
b) Australia
c) North America
d) South America

Click here to View Answer
Answer a) Africa. Mali is the eighth-largest country in Africa.Ibrahim Boubacar Keita reelected as Mali president

Leave a Comment