Current Affairs Quiz – August 07 & 08 2018

Current Affairs Quiz – August 07 & 08 2018

1. Goa govt launches its own app-based taxi service is called__________.
a) GoaMiles
b) GoaTaxi
c) GoaTravel
d) GoaTaxiService

Click here to View Answer
Answer a) GoaMiles. In a bid to end the taxi issue in Goa, the state government has launched its own app-based taxi service ‘GoaMiles’.

2. M Karunanidhi passed away at 94 in Tamil Nadu, who was a _______.
a) Politician
b) Writer
c) Novelist
d) All the above

Click here to View Answer
Answer d) All the above. DMK chief M Karunanidhi passed away aged 94 at Kauvery Hospital in Tamil Nadu’s Chennai, where he was admitted last month after his blood pressure dropped.

3. Google launches Android 9.0 named as________.
a) Waffle
b) Tart
c) Pie
d) Quiche

Click here to View Answer
Answer c) Pie. Google announced ‘Pie’ as the name for the latest version of the Android operating system, succeeding Android Oreo.

4. World’s largest bird sculpture Jatayu sculpture will be inaugurated in _________.
a) TamilNadu
b) Kerala
c) Andhra Pradesh
d) Hyderabad

Click here to View Answer
Answer b) Kerala. The Jatayu sculpture at the Jatayu Earth Center (JEC) at Chadayamangalam in Kollam district, Kerala, said to be world’s largest bird sculpture, will be inaugurated on August 17 by Chief Minister Pinarayi Vijayan.

5. Mario Gomez has retired from International Football, is associated from which country?
a) Spain
b) Germany
c) Portugal
d) Argentina

Click here to View Answer
Answer b) Germany. Veteran German striker Mario Gomez (33-year-old), who made his debut for Germany in 2007, scored 31 goals in 78 international appearances.

6. Maitree 2018 Joint Military Exercise between which countries?
a) India and Singapore
b) Russia ans US
c) India and Thailand
d) Thailand and US

Click here to View Answer
Answer c) India and Thailand. Exercise ‘Maitree’ is a joint military exercise between Indian Army and Royal Thai Army and is running on in Thailand from 6 to 19 August 2018.

7. Italian Bike-Maker Benelli signs MoU for Plant in __________.
a) TamilNadu
b) Kerala
c) Delhi
d) Telangana

Click here to View Answer
Answer d) Telangana. The company would initially start assembling CKD (Completely Knocked Down) kits of the bike for Benelli to assemble, manufacture bikes and import exclusive range of the bikes from Italy and SouthEast Asian regions.

8. International Conference on Sustainable Growth Through Material Recycling inaugurated in_________.
a) New Delhi
b) Pune
c) Allahabad
d) Kolkata

Click here to View Answer
Answer a) New Delhi. The conference was inaugurated by the Union Minister of Road Transport, Highways & Ganga Rejuvenation, Nitin Gadkari at Pravasi Bharatiya Kendra in New Delhi.

1 Comment

Leave a Comment