Current Affairs Quiz – August 01 & 02 2021

Current Affairs Quiz – August 01 & 02 2021

Current Affairs Quiz – August 01 & 02 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Muslim Women’s Rights Day is observed on _________.
a) August 01
b) August 02
c) August 03
d) August 04

Click here to View Answer
Answer a) August 01. In India, “Muslim Women’s Rights Day” is celebrated across the nation on August 01 to celebrate the enactment of the law against Triple Talaq.

2. Who clinched the Hungarian Grand Prix 2021 title?
a) Sebastian Vettel
b) Lewis Hamilton
c) Esteban Ocon
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer c) Esteban Ocon.

3. Who is the new Controller General of Accounts (CGA) of India?
a) Dhruv Kumar
b) Deepak Das
c) Shree Anand
d) Narendra Das

Click here to View Answer
Answer b) Deepak Das.

4. PV Sindhu won _______ medal in Tokyo Olympics.
a) Gold
b) Silver
c) Bronze
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer c) Bronze. With this win, Sindhu scripted history by becoming the first Indian woman and the only second Indian athlete to win two Olympic medals in individual events.

5. Who is India’s new Vice Chief of the Naval Staff?
a) SN Ghormade
b) KN Shetty
c) MJ Mayank Kumar
d) Deppanshu Jain

Click here to View Answer
Answer a) SN Ghormade. He succeeds Vice Admiral G Ashok Kumar who retired on July 31, 2021, after more than 39 years of illustrious service.

6. Who won Lokmanya Tilak National Award for 2021?
a) Dr Venkata Krishnan
b) Dr Cyrus Poonawalla
c) Dr Naveen Reddy
d) Dr Deepa Venkat

Click here to View Answer
Answer b) Dr Cyrus Poonawala. He has been named for his work during the COVID-19 pandemic, by manufacturing the Covishield vaccine.

7. The World Breastfeeding Week is observed on _______ week of August.
a) First
b) Second
c) Third
d) Fourth

Click here to View Answer
Answer a) First. The annual week is organized by WABA, WHO and UNICEF since 1991. The theme of the World Breastfeeding Week 2021 is “Protect Breastfeeding: A Shared Responsibility?”.

8. LIC Cards Services Limited (LIC-CSL) has partnered with _________ Bank ‘Lumine’ Platinum Credit Card and ‘Eclat’ Select Credit Card.
a) HDFC
b) IOB
c) SBI
d) IDBI

Click here to View Answer
Answer d) IDBI. The cards will initially be available to LIC policyholders, agents, as well as employees of the corporation and its subsidiaries.

Leave a Comment