Current Affairs Quiz – April 28 2019

Current Affairs Quiz – April 28 2019


1. Tony Award-Winning Playwright ______________ Died At Age 79.
a)Mark Medoff
b)David Alan Mamet
c)John David Logan
d)None of these

Click here to View Answer
Answer a)Mark Medoff. Mark Medoff, whose Tony Award-winning play Children of a Lesser God opened the stage for deaf actresses, died at his home in Las Cruces, N.M., at the age of 79.

2. About 200 US companies seeking to move manufacturing base from _________________ to India.
a)America
b)Russia
c)China
d)Nepal

Click here to View Answer
Answer c)China. About 200 American companies are seeking to move their manufacturing base from China to India post the general elections, a top US-based advocacy group has said, observing that there is a fantastic opportunity with firms looking at alternatives to the Communist giant.

3. The India Pavilion at the 29th Abu Dhabi International Book Fair was inaugurated by Deputy Prime Minister of United Arab Emirates, _______________.
a)Abdullah Abdullah
b)Ilir Meta
c)Shri Saif Bin Zayed Al Nahayan
d)Edi Rama

Click here to View Answer
Answer c)Shri Saif Bin Zayed Al Nahayan . The India Pavilion at the 29th Abu Dhabi International Book Fair was inaugurated by Deputy Prime Minister of United Arab Emirates, Shri Saif Bin Zayed Al Nahayan on 24th April, 2019 .

4. Private sector lender ____________ said it plans to raise rs35,000 crore debt instrument, including in foreign currency, to fund business growth.
a)Axis Bank
b)ICICI Bank
c)HDFC Bank
d)None of these

Click here to View Answer
Answer a)Axis Bank. Private sector lender Axis Bank said it plans to raise rs35,000 crore debt instrument, including in foreign currency, to fund business growth. The decision in this regard will be taken at the annual general meeting held on July 20.

5. The US placed _______________on its ‘Priority Watch List’ alleging lack of “sufficient measurable improvements” to its Intellectual Property (IP) framework.
a)South Africa
b)India
c)Russia
d)China

Click here to View Answer
Answer b)India . The US placed India on its ‘Priority Watch List’ alleging lack of “sufficient measurable improvements” to its Intellectual Property (IP) framework on long-standing and new challenges that have negatively affected American right holders over the past year.

6. Star golfer _____________wins outstanding achievement as player award.
a)Arjun Singh Cheema
b)Abhishek Verma
c)Gaganjeet Bhullar
d)None of these

Click here to View Answer
Answer c)Gaganjeet Bhullar .Arjuna awardee and star Indian golfer Gaganjeet Bhullar won the outstanding achievement as a player award at the fourth edition of the annual India Golf Industry Association (GIA) awards at the Delhi Golf Club .

The GIA awards were held along with the 8th India Golf & Turf Expo (IGTE), South Asia’s largest golf trade show.

7. The Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI) set up_____________Committee to review regulatory framework on micro insurance.
a)Mallikarjun Kharge
b)Suresh Kumar
c)Suresh Mathur
d)M K Singh

Click here to View Answer
Answer c)Suresh Mathur . The Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI) set up Suresh Mathur Committee to review regulatory framework on micro insurance,and to recommend measures to increase demand for such products.

8. ______________ becomes first female umpire to officiate men’s ODI.
a)Daryl Harper
b)Simon Taufel
c)Claire Polosak
d)Paul Reiffel

Click here to View Answer
Answer c)Claire Polosak. Australia’s Claire Polosak will become the first female umpire to officiate in a men’s one-day international at the ICC World Cricket League Division .

9. ______________, extended the deadline for Legal Entity Identifier (LEI) codes for participation in non-derivative markets.
a)NHB
b)RBI
c)SBI
d)SEBI

Click here to View Answer
Answer b)RBI. The RBI, extended the deadline for Legal Entity Identifier (LEI) codes for participation in non-derivative markets. Now, the deadline for entities with net worth of over Rs1,000 crore to get the code is December 31, 2019, against the earlier deadline of April 30 this year.

10. Public sector lender _______________ and its life insurance partner Canara HSBC Oriental Bank of Commerce Life Insurance announced the launch of ’Webassurance’.
a)Allahabad Bank
b)Bank of Baroda
c)Punjab National Bank
d)Canara Bank

Click here to View Answer
Answer d)Canara Bank. Public sector lender Canara Bank and its life insurance partner Canara HSBC Oriental Bank of Commerce Life Insurance announced the launch of ’Webassurance’

11. ___________ and Max Bupa launch AnyTimeHealth machines to distribute health insurance products.
a)HDFC Bank
b)ICICI bank
c)Bandhan Bank
d)None of these

Click here to View Answer
Answer a)HDFC Bank. Max Bupa, one of India’s leading standalone health insurance players, and HDFC Bank, one of India’s leading private sector banks, announced the launch of ‘digital first’ propositions for the bank’s 40+ million customers, spread across its 5,000+ branches.

12. ____________ reduces minimum net worth requirements for clearing corp in IFSC.
a)SBI
b)PNB
c)Sebi
d)RBI

Click here to View Answer
Answer c)Sebi. Sebi in its circular provided the methodology to determine the minimum net worth requirements for clearing corporations that included capital requirement based on credit risk, business risk, orderly winding down or recovery of operations and legal and operational risks assessment.

Leave a Comment