Current Affairs Quiz – April 21 2019

Current Affairs Quiz – April 21 2019


1. Renowned city-based chronicler and writer-journalist _____________passed away in Chennai.
a)Doreen Spooner,
b)Krasimir Bezinski,
c)S Muthiah
d)Polly Higgins,

Click here to View Answer
Answer c)S Muthiah . Renowned city-based chronicler and writer-journalist S Muthiah passed away in Chennai. He was 89.

2. Tech Mahindra and i2Chain collaborate to leverage next gen technologies.
a)Tech Mahindra Ltd
b)Oracle Financial Services
c)Hexaware
d)Larsen & Toubro Infotech

Click here to View Answer
Answer a)Tech Mahindra Ltd. Tech Mahindra Ltd., announced a strategic collaboration with i2Chain Inc., a San Francisco-based startup, leveraging next gen technologies to secure customer information and data assets.

3. The Indian Navy launched guided missile destroyer _______ at Mazagon Dock Shipbuilders in Mumbai .
a)Mysore
b)Chennai
c)Mormugao
d)Imphal

Click here to View Answer
Answer d)Imphal. The Indian Navy launched guided missile destroyer Imphal at Mazagon Dock Shipbuilders in Mumbai . Imphal is the third ship to be launched under a project in which ships are built to carry and operate two multiple role helicopters.

4. Forest Advisory Committee (FAC) has given clearance for the construction of the North Koel Dam in core area of Palamau Tiger Reserve in Latehar and Garhwa districts of __________.
a)Manipur
b)Assam
c)Kerala
d)Jharkhand

Click here to View Answer
Answer d)Jharkhand. The Ministry of Environment, Forest and Climate Change’s (MoEF&CC’s) Forest Advisory Committee (FAC) has given Stage II clearance for the construction of the North Koel Dam in core area of Palamau Tiger Reserve in Latehar and Garhwa districts of Jharkhand.

5. SoftBank Group International Chief Financial Officer (CFO) __________ will step down from his post.
a)Padmaja Alaganandan
b)Alok Sama
c)Asad Umar
d)None of these

Click here to View Answer
Answer b)Alok Sama. SoftBank Group International Chief Financial Officer (CFO) Alok Sama will step down from his post.He will remain a senior adviser at the company, according to a memo, which did not provide a reason for his departure.

6. Paytm Payments Bank Ltd (PPB) has appointed entrepreneur_________to its board of directors.
a)Sairee Chahal
b)Asad Umar
c)Alok Sama
d)Padmaja Alaganandan

Click here to View Answer
Answer a)Sairee Chahal .Paytm Payments Bank Ltd (PPB) said it has appointed entrepreneur Sairee Chahal to its board of directors. Sairee Chahal is the founder and CEO of Sheroes — a community platform for women.

7. Maldivian President _________________ is flying to Bengaluru today to attend an IPL match on the invitation of BCCI.
a)Ibrahim Mohamed Solih
b)Edi Rama
c)Ashraf Ghani
d)Abdullah Abdullah

Click here to View Answer
Answer a)Ibrahim Mohamed Solih. Maldivian President Ibrahim Mohamed Solih is flying to Bengaluru to attend an IPL match on the invitation of BCCI.

8. The Asian Athletics Championships begins in ______________ .
a)Delhi
b)kathmandu
c)Doha
d)None of these

Click here to View Answer
Answer c)Doha. The Asian Athletics Championships begin in Doha . The first day will decide eight gold medals.

From the Indian perspective, the Women’s 400 metres race will be the most anticipated one. Sprint sensation Hima Das will be running in the preliminary round in the morning, while the final will be held in the evening.

9. _______________ has identified 75 senior officials of state-run banks for leadership roles across public sector banks (PSB).
a)Securities and Exchange Board of India
b)State Bank of India
c)Reserve Bank of India
d)Banks Board Bureau (BBB)

Click here to View Answer
Answer d)Banks Board Bureau (BBB). The Banks Board Bureau (BBB) has identified 75 senior officials of state-run banks for leadership roles across public sector banks (PSB). the Bureau has also sought autonomy for the PSBs to decide on their organisational structure.

 

Leave a Comment