Current Affairs Quiz – April 14 2021

Current Affairs Quiz – April 14 2021

Current Affairs Quiz – April 14 2021. Read and Download daily, monthly Current Affairs Daily Digest 2021 for competitive exams like UPSC, SSC, IBPS, SBI etc,. Download month wise Current affairs 2020 PDF and Current affairs quiz PDF .

1. Balbir Singh Junior who is passed away, is associated with____________.
a) Hockey Player
b) Cricketer
c) Kabbadi Player
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Hockey Player. In 1962, he joined the Army as an emergency commissioned officer. He played for the Services hockey team in the national tournaments at Delhi. Singh retired as a Major in 1984 and later settled in Chandigarh.

2. Who won ICC Players of the Month award?
a) KL Rahul
b) Bhuvneshwar Kumar
c) Nataraj
d) Virat Kholi

Click here to View Answer
Answer b) Bhuvneshwar Kumar . India seamer Bhuvneshwar Kumar has won the ICC Player of the Month award for his superlative show in the recent limited over series against England in March.

3. Who has been appointed as the National Anti-Doping Agency’s Director-General?
a) Shubhnam Pandya
b) Siddharth Longjam
c) Virat Pasapulati
d) Shakur Dev

Click here to View Answer
Answer b) Siddharth Longjam. IAS officer, Siddharth Singh Longjam will take over as the National Anti-Doping Agency’s Director-General.

4. Which state will get India’s first floating LNG storage and regasification unit?
a) Madhya Pradesh
b) Uttar Pradesh
c) Maharastra
d) Tamil Nadu

Click here to View Answer
Answer c) Maharastra. India’s first Floating Storage and Regasification Unit (FSRU) has arrived at H-Energy’s Jaigarh Terminal in the Ratnagiri district of Maharashtra, on the west coast of India.

5. International Turban Day is observed on_____________.
a) April 03
b) April 05
c) April 07
d) April 13

Click here to View Answer
Answer d) April 13. The International Turban Day is celebrated every year on April 13 since 2004 to bring awareness of the strict requirement on Sikhs to put the turban as a mandatory part of their religion.

6. International Turban Day is celebrated on the birth anniversary of_____________.
a) Dr. Ambedkar
b) Swami Vivekanantha
c) Lalaji Singh
d) Guru Nanak Dev

Click here to View Answer
Answer d) Guru Nanak Dev. The International Turban Day is celebrated every year on April 13 since 2004 to bring awareness of the strict requirement on Sikhs to put the turban as a mandatory part of their religion.

7. World Chagas Disease Day is observed on_______________.
a) April 03
b) April 05
c) April 07
d) April 14

Click here to View Answer
Answer d) April 14. The WHO approved the designation of Chagas Disease Day on May 24, 2019, at the 72nd World Health Assembly.

8. Guillermo Lasso has been elected as the next President-Elect of which nation?
a) Guatemala
b) Ecuador
c) Zambia
d) Tanzania

Click here to View Answer
Answer b) Ecuador. Lasso won 52 percent of the vote in the runoff against opposition candidate Andrés Arauz, who was handpicked by leftist former President Rafael Correa. The 36-year-old conceded defeat on April 11, after which Lasso declared himself President-Elect.

9. Who has climbed to the No.1 spot in ICC Men’s ODI Rankings?
a) Babar Azam
b) Virat Kholi
c) Kane Williamson
d) Rohit Sharma

Click here to View Answer
Answer a) Babar Azam. In the International Cricket Council’s (ICC) rankings for ODI batsmen, Pakistan Captain Babar Azam has climbed to the No.1 spot. Azam replaced his Indian counterpart Virat Kohli, who was occupying the top position for nearly three and a half years.

Leave a Comment