Current Affairs Quiz – April 09 2018

Current Affairs Quiz – April 09 2018

1. Kidambi Srikanth won gold medal at CWG, in which category?
a) Table tennis
b) Tennis
c) Air Rifle
d) Weightlifting

Click here to view Answer
Answer a) Table tennis. India defeated Nigeria 3-0 to clinch gold in the men’s table tennis team event at the Commonwealth Games for the first time since 2006.

2. Who has been honoured as the Equatorial Guinea’s highest civilian honour?
a) Narendra Modi
b) Ramnath Kovind
c) Arun Jaitley
d) Teodoro Obiang

Click here to view Answer
Answer b) Ramnath Kovind. He was bestowed with the honour by Equatorial Guinea’s President Teodoro Obiang Nguema Mbasogo as a recognition of his contribution to security, development, and world peace. President Kovind is the first head of state from India to visit the nation.

3. Who is the President of Nepal?
a) Pushpa Kamal Dahal
b) Khadga Prasad Oli
c) Onsari Gharti Magar
d) Bidya Devi Bhandari

Click here to view Answer
Answer d) Bidya Devi Bhandari. President of Nepal is Bidya Devi Bhandari

4. International Conference on Human Rights is inaugurated at?
a) Patan
b) Pokhara
c) Kathmandu
d) Tibet

Click here to view Answer
Answer c) Kathmandu. President of Nepal Bidya Devi Bhandari has inaugurated the International Conference on Human Rights in South Asia in Kathmandu.

5. Who is the Chief Minister of Tripura?
a) Biplab Kumar Deb
b) Pema Khandu
c) Shri Nitish Kumar
d) Shri Sarbananda Sonowal

Click here to view Answer
Answer a) Biplab Kumar Deb. Tripura Chief Minister is Biplab Kumar Deb

6. Which state has launched Pradhanmantri Kaushal Vikas Yojna (PMKVY) ?
a) Meghalaya
b) Tripura
c) Nagaland
d) Manipur

Click here to view Answer
Answer b) Tripura. Tripura Chief Minister Biplab Kumar Deb launched the state component of Pradhanmantri Kaushal Vikas Yojna (PMKVY) in Agartala.

7. Goa government to launch app-based ________service.
a) Food
b) Medicine
c) Taxi
d) None of these

Click here to view Answer
Answer c) Taxi. The government of Goa has decided to launch its own app-based taxi service to few key tourist destinations of the state.

8. Odilorhabdins is ?
a) Antibiotics
b) Antioxidant
c) Antibacterial
d) None of these

Click here to view Answer
Answer a) Antibiotics. The antibiotic called odilorhabdins, or ODLs, are produced by symbiotic bacteria found in soil-dwelling nematode worms that colonise insects for food. The bacteria helps in killing the insect and, importantly, secretes the antibiotic to keep competing bacteria away.

9. 8th Theatre Olympics theme is?
a) Flag of Love
b) Flag of Humanity
c) Flag of Unity
d) Flag of Friendship

Click here to view Answer
Answer d) Flag of Friendship. This edition of Theatre Olympics brought together around 25,000 artists under the theme “Flag of Friendship”.

10. India and_______ to develop inland waterways for cargo movement.
a) Bhutan
b) Nepal
c) Bangladesh
d) None of these

Click here to view Answer
Answer b) Nepal. India and Nepal recognised the untapped potential of inland waterways, in order to contribute towards the overall economic development of the region.

Leave a Comment