Computer Quiz – 257 for Bank, SSC, Railways & Other Exams

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. When we create a chart on a separate sheet in the same workbook it is called a _____________
a) View sheet
b) Sub sheet
c) Chart sheet
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Chart sheet.

2. Expand DLL?
a) Digital Link Library
b) Disk Link Library
c) Data Link Library
d) Dynamic Link Library

Click here to View Answer
Answer d) Dynamic Link Library.

3. Which key on the key-board can be used to view Slide show?
a) F7
b) F5
c) F3
d) F2

Click here to View Answer
Answer b) F5.

4. What is a fast way to adjust the width of a column?
a) Double click the right side of the column heading
b) Double click the left side of the column heading
c) Right click the left side of the column heading
d) Non of these

Click here to View Answer
Answer a) Double click the right side of the column heading.

5. _____________ is a technique that is used to send more than one call over a single line.
a) Streaming
b) Multiplexing
c) Combining
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Multiplexing.

6. Documents of the Web that are transported over the Internet are called ______________
a) Web sites
b) Web links
c) HTML pages
d) Web pages

Click here to View Answer
Answer d) Web pages.

7. The arranging of data in a logical sequence is called ____________
a) Summarizing
b) Recording
c) Sorting
d) Classifying

Click here to View Answer
Answer c) Sorting.

8. Expand DLP?
a) Digital Light Processing
b) Digital Local Processing
c) Data Light Processing
d) Data Level Processing

Click here to View Answer
Answer a) Digital Light Processing.

9. A subset of characters within a data field is known as _____________
a) Icon
b) File
c) Record
d) Data string

Click here to View Answer
Answer d) Data string.

10. How many types of database objects are there in MS-Access?
a) 5
b) 6
c) 7
d) 8

Click here to View Answer
Answer c) 7.

Leave a Comment