Computer Quiz – Set Twenty Seven

COMPUTER QUIZ

1. Which of the following is a disadvantage of machine language?
a) Machine Dependent
b) Slower Execution
c) Machine Independent
d) It requires Translation
e) None of these

Click to View Answer
Answer a) Machine Dependent

2. Android Operating system is an example of which kind of Source Model?
a) Open Source
b) Vertical Market Software
c) Horizontal Market Software
d) Shareware
e) None of these

Click to View Answer
Answer a) Open Source

3. Cache memory is an example of which of the following?
a) Virtual Memory
b) Non Volatile Memory
c) Static Random Access Memory
d) Secondary Memory
e) None of these

Click to View Answer
Answer c) Static Random Access Memory

4. A software that is not protected by copyright or trademark is ……
a) Vertical Market Software
b) Public Domain Software
c) Shareware Software
d) Trialware
e) Adware

Click to View Answer
Answer b) Public Domain Software

5. Which of the following programming languages is associated with Artificial Intelligence?
a) C++
b) JAVA
c) PROLOG
d) BASIC

Click to View Answer
Answer c) PROLOG

6. Alta Vista is a(n)
a) Windows Utility
b) Search engine
c) Program
d) Antivirus
e) None of these

Click to View Answer
Answer b) Search engine

7. The term Hard copy is related to:
a) Storing data on Hard Disk
b) Output displayed on Monitor
c) Scanned Image
d) Printouts
e) None of the above

Click to View Answer
Answer d) Printouts

8. MIME is an acronym for ….
a) Multiprogramming Internet Mail Extension
b) Multicasting Internet Mail Extension
c) Multiple Internet Mail Extension
d) Multipurpose Internet Mail Extension
e) None of these

Click to View Answer
Answer d) Multipurpose Internet Mail Extension

9. Any crime that involves a Computer and a Network is called:
a) Virus
b) Malware
c) Trojan Horse
d) Cyber crime
e) Identity Theft

Click to View Answer
Answer d) Cyber crime

10. Which of the following generation computers is referred to an expert system?
a) 2nd
b) 1st
c) 4th
d) 3rd
e) 5th

Click to View Answer
Answer e) 5th

Leave a Comment