Computer Quiz – Set Twenty Four

COMPUTER QUIZ

1. C’ in CPU denotes …
a) Central
b) Common
c) Convenient
d) Computer
e) None of these

View Answer
Answer a) Central

2. Which of the following uses a handheld operating system?
a) supercomputer
b) personal computer
c) Laptop
d) PDA
e) None of these

View Answer
Answer d) PDA

3. To display the contents of a folder in Windows Explorer you should ______
a) click on it
b) collapse it
c) name it
d) give it a password
e) None of these

View Answer
Answer a) click on it

4. The CPU comprises of Control, Memory and _____ units
a) Microprocessor
b) Arithmetic and Logic
c) Output
d) ROM
e) None of these

View Answer
Answer b) Arithmetic and Logic

5. A(n) ______ appearing on a web page opens another document when clicked
a) anchor
b) URL
c) hyperlink
d) reference
e) None of these

View Answer
Answer c) hyperlink

6. Fourth generation mobile technology provides enhanced capabilities allowing the transfer of both _____ data, including full-motion video, high-speed internet access, and video conferencing.
a) video data and information
b) voice and non-voice
c) music and video
d) video and audio
e) None of these

View Answer
Answer b) voice and non-voice

7. Which of the following refers to the rectangular area for displaying information and running programs?
a) Desktop
b) Dialog box
c) Menu
d) Window
e) None of these

View Answer
Answer a) Desktop

8. ________ is a windows utility program that locates and eliminates unnecessary fragments and rearranges filed and unused disk space to optimize operations
a) Backup
b) Disk cleanup
c) Disk defragment
d) Restore
e) None of these

View Answer
Answer c) Disk defragment

9. Which of the following refers to too much electricity and may cause a voltage surge?
a) Anomaly
b) Shock
c) Spike
d) Virus
e) None of these

View Answer
Answer c) Spike

10. The software that is used to create text-based documents are referred to as ______
a) DBMS
b) Suites
c) Spreadsheets
d) Word Pad
e) None of these

View Answer
Answer e) None of these

11. _________ devices convert human understandable data and programs into a form that the computer can process.
a) Printing
b) Output
c) Solid state
d) Input
e) None of these

View Answer
Answer d) Input

12. Allows users to upload files to an online site so they can be viewed and edited from another location
a) General purpose applications
b) Microsoft Outlook
c) Web-hosted technology
d) Office live
e) None of these

View Answer
Answer d) Office live

13. What feature adjusts the top and bottom margins so that the text is centered vertically on the printed page?
a) Vertical justifying
b) Vertical adjusting
c) Dual centering
d) Horizontal centering
e) None of these

View Answer
Answer a) Vertical justifying

14. Which of these is not a means of personal communication on the internet?
a) Chat
b) Instant messaging
c) Instanotes
d) Electronic mail
e) None of these

View Answer
Answer c) Instanotes

15. What is the overall term for creating editing, formatting, storing, retrieving and printing a text document?
a) Word processing
b) Spreadsheet design
c) Web design
d) Database management
e) None of these

View Answer
Answer a) Word processing

Leave a Comment