Computer Quiz – Set Thirty

1. __________ is a set of instructions.
a) Hardware
b) Code
c) Language
d) Program
e) All the above

Click here to View Answer
Answer d) Program

2. Which of the following is the keyboard short-cut for permanent deletion of a file/folder in windows?
a) Del.
b) Shift + Del.
c) Ctrl + Del.
d) Alt + Enter
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Shift + Del

3. Which of the following is an Object Oriented Programming Language?
a) Java
b) C++
c) Both are High Level Languages
d) Both 1 and 2

Click here to View Answer
Answer d) Both 1 and 2

4. The popular name for “Information Super Highway” is
a) Intranet
b) Extranet
c) Virtual Private Network
d) MAN
e) Internet

Click here to View Answer
Answer e) Internet

5. Encryption is primarily used in
a) Computer Processing
b) File retention
c) Data communication
d) Data Storage
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Data communication 

6. The main folder on a storage device is called ______
a) Root directory
b) Interface
c) Device driver
d) Platform
e) Main directory

Click here to View Answer
Answer a) Root directory

7. To protect the computer from hacker intrusions ________ must be installed.
a) Firewall
b) Mailer
c) Script
d) Yahoo Messenger
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Firewall 

8. Which of the following is used to read handwritten or printed text to make a digital image that is stored in memory?
a) Printer
b) Laser beam
c) Scanner
d) Touchpad
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Scanner

9. A program designed to destroy data on the computer which can travel to infect other computers is called a _____
a) Hurricane
b) Infector
c) Disease
d) Virus
e) None

Click here to View Answer
Answer d) Virus

10. Thesaurus option is available in _________ menu.
a) Page layout
b) References
c) Review
d) View
e) Layout

Click here to View Answer
Answer c) Review

Leave a Comment