Computer quiz-set eighteen

1.A self replicating program, similar to a virus which was taken from a 1970s science fiction novel by John Bruner entitled the Shockwave Rider is _________
A. Vice
B. Bug
C. Lice
D. Worm

Click to View Answer
Answer D.Worm 

2.In the binary language each letter of the alphabet, each number and each special character is made up of a unique combination of
A. Eight bytes
B. Eight kilobytes
C. Eight characters
D. Eight bit

Click to View Answer
Answer D.Eight bit

3.The linking of computers with a communication system is called
A. Networking
B. Pairing
C. Interlocking
D. Assembling
E. Sharing

Click to View Answer
Answer A.Networking

4.A collection of program that controls how your computer system runs and processes information is called
A. Operating System
B. Computer
C. Office
D. Interpreter
E. Compiler

Click to View Answer
Answer A.Operating System

5.The name for the way that computers manipulate data into information is called
A. Programming
B. Processing
C. Storing
D. Organizing
E. Compiler

Click to View Answer
Answer B.Processing

6.A process known as ____________ is used by large retailers to study trends.
A. Data mining
B. Data selection
C. POS(Point of Sale)
D. Data conversion
E. None of these

Click to View Answer
Answer A.Data mining(Point of Sale)

7.___________ is data that has been organized or presented in a meaningful fashion.
A. Processing
B. Information
C. Software
D. Storage
E. None of these

Click to View Answer
Answer B.Information

8.DOS stands for____________
A. Direct Operation System
B. Disk Operation Software
C. Disk Operation System
D. Direct Operation Software
E. None of these

Click to View Answer
Answer C.Disk Operation System

9.DSL is an example of a(n) ____________ connection.
A. Network
B. Wireless
C. Slow
D. Broadband
E. None of these

Click to View Answer
Answer D.Broadband

10.Memory which forgets every thing when you switch off the power is known as __________
A. Corrupted
B. Volatile
C. Non-Volatile
D. Non-Corrupted
E. None of these

Click to View Answer
Answer B.Volatile

11.How many options does a BINARY choice offer?
A. Two
B. One
C. Three
D. It depends on the amount of memory on the computer
E. None

Click to View Answer
Answer A.Two

12.A ____________ is approximately one billion bytes.
A. Kilobyte
B. Bit
C. Gigabyte
D. Megabyte
E. Terabyte

Click to View Answer
Answer C.Gigabyte

13.____________ is the science that attempts to produce machines that display the same type of intelligence that humans do.
A. Artificial intelligence (AI)
B. Simulation
C. Nanotechnology
D. Nanoscience
E. None of these

Click to View Answer
Answer A.Artificial intelligence (AI)

14.Unwanted repetitious messages, such as unsolicited bulk e-mail is known as_________
A. Courier
B. Calibri
C. Trash
D. Spam
E. Bug

Click to View Answer
Answer D.Spam

15.A process known as ____________ is used by large retailers to study trends.
A. Data mining
B. Data selection
C. Data conversion
D. POS Point of Sale

Click to View Answer
Answer A.Data mining 

Leave a Comment