Computer Quiz – Set 19

COMPUTER QUIZ

1. Which of the following Memory devices are considered volatile ?
a) RAM
b) ROM
c) CD-ROM
d) HardDisk

Click to View Answer
Answer a) RAM

2. Stylus is an input device used mostly with
a.Handheld devices
b.Motorcycle
c.Desktop computer
d.Supercomputer

Click to View Answer
Answer a.Handheld devices

3. Which of the following is considered as input devices ?
a.Touch Screen
b.JoyStick
c.MotherBoard
d.Printer

Click to View Answer
Answer b.JoyStick

4. Data (information) is stored in computers as
a.File
b.Directories
c.Discs
d.Txt

Click to View Answer
Answer a.File

5. VPN stands for
a.Virtual private network
b.vital public nest
c.Virus persiving network
d.Venn Private Network

Click to View Answer
Answer a.Virtual private network

6. Which of the following OS is developed by Apple
a.MacOs
b.DOS
c.Windows
d.Unix

Click to View Answer
Answer a. MacOs

7. Usually in MSDOS the primary hard disk drives has the drive letter
a.A
b.D
c.E
d.C

Click to View Answer
Answer d. C

8. What is the storage area for e-mail messages called?
a.A folder
b.A directory
c.A mail box
d.None of these

Click to View Answer
Answer c. A mail box

9. A Flow chart is
a.Pictorial representation of step by step procedure for calculations
b.A programming Language
c.Diagram of income flow
d.All of the above

Click to View Answer
Answer a. Pictorial representation of step by step procedure for calculations

10. URL stands for
a.Uniform Research Lis
b.Uniform Research Locator
c.Uniform Resource Locator
d.Universal Resource List

Click to View Answer
Answer c. Uniform Resource Locator

11. All computers must have
a.a virus checking program
b.a word processing software
c.an operating system
d.a word processing software

Click to View Answer
Answer c. an operating system

12. Speed of computer is calculated in the units of
a.RPM
b.Hertz
c.kmh
d.mth

Click to View Answer
Answer b. Hertz

13. Which of the following is a valid type of file system
a.FAT16
b.FAT32
c.NTFS
d.All of the above

Click to View Answer
Answer d. All of the above

14. what is the expansion of DBMS
a.Database Management system
b.Disk Management System
c.DataBean management system
d.Dead Bask Media System

Click to View Answer
Answer a. Database Management system

15. Primary memory stores
a.Data alone
b.Programs alone
c.Results alone
d.All of these

Click to View Answer
Answer d. All of these

Leave a Comment