Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | RRB – 184

DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. A storage device that is connected directly to a network is an example of __________.
a) direct attached storage
b) network attached storage
c) storage area network
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) network attached storage.

2. A __________ implementation will involve employees utilizing one part at a time.
a) phased
b) pilot
c) direc
d) parallel

Click here to View Answer
Answer a) phased.

3. The __________ can help you choose a product.
a) management information system
b) office automation system
c) transaction processing system
d) decision support system

Click here to View Answer
Answer d) decision support system.

4. Computer can not do anything without a _____________
a) Output device
b) Chip
c) Program
d) Memory

Click here to View Answer
Answer c) Program.

5. _______ is a first-generation cellular phone system.
a) GSM
b) AMPS
c) D-AMPS
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) AMPS.

6. Information systems are composed of __________ basic components.
a) one
b) two
c) six
d) three

Click here to View Answer
Answer d) three.

7. Which type of software coordinates the interaction of technology devices?
a) Utility software
b) Application software
c) Systems software
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Systems software.

8. Striping with parity is also known as RAID __________.
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4

Click here to View Answer
Answer d) 4.

9. Many teams use working models called __________ to explore the look and feel of screens with users.
a) designs
b) prototypes
c) demos
d) objects

Click here to View Answer
Answer b) prototypes.

10. More than one of the same component is an example of a __________ system.
a) redundant
b) back-up
c) scalable
d) RAID

Click here to View Answer
Answer a) redundant.

Leave a Comment