Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | RRB – 182

DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. The ____________ is the central part of the OS that consists of instructions that control the actions the OS uses most frequently.
a) booting
b) kernel
c) profile
d) bios

Click here to View Answer
Answer b) kernel.

2. The leading provider of ________________ is the local cable TV company.
a) digital subscriber lines
b) digital telephone access
c) broadband
d) coaxial cable

Click here to View Answer
Answer c) broadband.

3. ____________________ is a very broad discipline with applications in almost every other discipline imaginable.
a) Computer science
b) Information science
c) Technology science
d) Electrical engineering

Click here to View Answer
Answer a) Computer science.

4. Which of the following can be printed in support of a PowerPoint presentation?
a) Notes
b) An outline
c) Audience handouts
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

5. _________________ appear on the scroll bar and can be clicked to scroll the document line by line.
a) Restore down buttons
b) Scroll arrows
c) Contextual tabs
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Scroll arrows.

6. What is another name for a shared network?
a) Hub
b) Broadband router
c) Switch
d) WAP

Click here to View Answer
Answer a) Hub.

7. ______________________ is a technique that is used to send more than one call over a single line.
a) Streaming
b) Digital transmission
c) Multiplexing
d) Infrared transmission

Click here to View Answer
Answer c) Multiplexing.

8. A ___________________ is a descriptive label that helps identify the type of content to be entered into a field.
a) data type
b) field name
c) query
d) data file

Click here to View Answer
Answer b) field name.

9. Ctrl+Home and Ctrl+End are keyboard shortcuts that move to the beginning or end of the presentation in the ________________
a) Slide Sorter view
b) insert view
c) Outline view
d) None of these

Click here to View Answer
Answer d) None of these.

10. In a survey, employers ranked __________________ third, right below communication skills and analytical ability.
a) computer literacy
b) hard skills
c) Internet skills
d) people skills

Click here to View Answer
Answer a) computer literacy.

Leave a Comment