Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | RRB – 181

DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. What type of accountants may recommend controls for an organization’s computer systems?
a) External accountant
b) Public accountant
c) Internal accountant
d) Private accountant

Click here to View Answer
Answer c) Internal accountant.

2. When sending an e-mail, the __________ line describes the contents of the message.
a) subject
b) to
c) CC
d) contents

Click here to View Answer
Answer a) subject.

3. The __________ of a threat measures its potential impact on a system.
a) countermeasures
b) susceptibility
c) vulnerabilities
d) degree of harm

Click here to View Answer
Answer d) degree of harm.

4. A __________ organizes the web into categories.
a) archive
b) directory
c) encyclopedia
d) search engine

Click here to View Answer
Answer b) directory.

5. To create a copy of files in the event of system failure, you create a __________.
a) redundancy
b) firewall
c) backup
d) restore file

Click here to View Answer
Answer c) backup.

6. A word in a web page that, when clicked, opens another document.
a) URL
b) reference
c) anchor
d) Hyperlink

Click here to View Answer
Answer d) Hyperlink.

7. In the right setting a thief will steal your information by simply watching what you type.
a) shoulder surfing
b) social engineering
c) snagging
d) spying

Click here to View Answer
Answer a) shoulder surfing.

8. News servers utilize __________ to distribute documents to readers.
a) HTTP
b) FTP
c) NNTP
d) NEWS

Click here to View Answer
Answer c) NNTP.

9. MCI and AT&T are examples of which of the following?
a) Mobisodes
b) Internet service providers
c) Social networks
d) Communications systems

Click here to View Answer
Answer b) Internet service providers.

10. You can organize your bookmarks using __________.
a) folders
b) menus
c) icons
d) structures

Click here to View Answer
Answer a) folders.

Leave a Comment