Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | RRB – 180

DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. The human-readable version of a program is called __________________
a) program code
b) human code
c) system code
d) source code

Click here to View Answer
Answer c) system code.

2. The _________ product defines the number of bits that can fill the link.
a) delay-amplitude
b) bandwidth-period
c) frequency-amplitude
d) bandwidth-delay

Click here to View Answer
Answer d) bandwidth-delay.

3. A port address in TCP/IP is ______ bits long.
a) 16
b) 24
c) 32
d) 48

Click here to View Answer
Answer a) 16.

4. A computer-intensive problemruns on a ______________
a) main frame
b) supercomputer
c) super PC
d) server

Click here to View Answer
Answer b) supercomputer.

5. ________________ is the result produced by a computer.
a) Input
b) Output
c) Data
d) Memory

Click here to View Answer
Answer b) Output.

6. In asynchronous transmission, the gap time between bytes is _______.
a) zero
b) a function of the data rate
c) fixed
d) variable

Click here to View Answer
Answer d) variable.

7. Block coding can help in _______ at the receiver.
a) Synchronization
b) Error detection
c) Both a and b
d) Attenuation

Click here to View Answer
Answer c) Both a and b.

8. _________ can impair a signal.
a) Noise
b) Attenuation
c) Distortion
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

9. A telephone number, a birth date, and a customer name are all examples of __________________
a) a file
b) a database
c) a record
d) data

Click here to View Answer
Answer b) a database.

10. __________________ provides full transport layer services to applications.
a) TCP
b) ARP
c) UDP
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer a) TCP.

Leave a Comment