Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | RRB – 165

COMPUTER QUIZ
1. Which was the last version of MSDOS that was released separately?
a) 5.0
b) 6.0
c) 6.11
d) 6.22

Click here to View Answer
Answer d) 6.22

2. While working with MS-DOS which command is used to change the extension of all filenames ending with .txt to .doc?
a) Ren *.doc *.txt
b) Ren *.txt *.doc
c) Ren file.doc file.txt
d) Ren a: *.doc *.txt

Click here to View Answer
Answer b) Ren *.txt *.doc

3. Which command is used to create root directory and FAT on disk?
a) Chkdsk
b) Command.com
c) Format
d) Fat

Click here to View Answer
Answer c) Format

4. Which is the valid filename assign in MS-DOS?
a) Ram*.txt
b) Ram?.doc
c) Ram_$.txt
d) None of above

Click here to View Answer
Answer c) Ram_$.txt

5. Which is valid extension that user creates on operating system?
a) Exe
b) Com
c) Sys
d) Bat

Click here to View Answer
Answer d) Bat

6. Human beings are referred to as Homosapinens, which device is called Sillico Sapiens?
a) Monitor
b) Hardware
c) Robot
d) Computer

Click here to View Answer
Answer d) Computer

7. Which of the following memories allows simultaneous read and write operations?
a) ROM
b) RAM
c) EPROM
d) None of above

Click here to View Answer
Answer b)RAM

8. Which of the following processors use RISC technology?
a) 486dx
b) Power PC
c) 486sx
d) 6340

Click here to View Answer
Answer b) Power PC

9. Dot-matrix is a type of?
a) Tape
b) Printer
c) Disk
d) Bus

Click here to View Answer
Answer b) Printer

10. Which command in DOS is used to display the version of MSDOS?
a) VERSION
b) VERIFY
c) VER
d) VERSN

Click here to View Answer
Answer c) VER

Leave a Comment