Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | RRB – 162

1. Which of the following file names are invalid in MSDOS?
a) MYFILE.DOS
b) CHECK$.(1)
c) Verified.###
d) Qwerty.1?3
Correct Answer: d

Click here to View Answer
Answer d) Qwerty.1?3

2. Which of the following statements in regard to directories is false?
a) Directories can exist inside directories
b) The root directory is always at the highest level
c) Directories with files can be deleted
d) Directories cannot be renamed

Click here to View Answer
Answer d) Directories cannot be renamed

3. Which of the following statements is true in regard to diskcopy?
a) Copy and discopy are same
b) Discopy is a built in command in dos
c) Diskcopy can be used on hard disks
d) Diskcopy can be used with a floppy and a hard disk

Click here to View Answer
Answer c) Diskcopy can be used on hard disks

4. While working with MS-DOS which command is used to copy all files with extension .txt into one file named all.txt?
a) Copy a: *.txt
b) Copy *.txt a:
c) Copy *.txt c:
d) Copy *.txt all.txt

Click here to View Answer
Answer d) Copy *.txt all.txt

5. While working with MS-DOS, which command is used to more file from one directory to another?
a) Rename
b) Copy
c) Move
d) Cp

Click here to View Answer
Answer c) Move

6. While working with MS-DOS, which command is used to rename a file named file1.doc to file2.doc from a different directory called dir1?
a) Ren2.doc \dir\file1.doc
b) Ren file1.doc file2.doc
c) Ren .doc\dir\.doc
d) Ren \dir1\file1.doc file2.doc

Click here to View Answer
Answer d) Ren \dir1\file1.doc file2.doc

7. While working with which command is used to copy all files from the currently logged drive and directory with the extension .txt to the drive a?
a) Copy a. *.txt
b) Copy *.txt a:
c) Copy *.txt c:
d) Copy *.txt all.txt

Click here to View Answer
Answer b) Copy *.txt a:

8. Where do you find user.dat?
a) C:\windows
b) C:\windows\system32
c) C:\windows\system
d) C:\

Click here to View Answer
Answer a) C:\windows

9. MSD.exe does not have information on?
a) Cache
b) Video
c) Operating System
d) Com or port

Click here to View Answer
Answer a) Cache

10. Which of the following could be a valid DOS  file  specification?
a) NOSFILE.POST
b) NOSFILE.P.OST
c) NOSFILE.DOC
d) NOST.FILEDOC

Click here to View Answer
Answer b) NOSFILE.P.OST

Leave a Comment