Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | RRB – 159

1. Internal command in Dos are?
a) Cls, rd label
b) Dir, ren, sys
c) Time, type, dir
d) Del, disk copy, label

Click here to View Answer
Answer c) Time, type, dir

2. Which command is used to copy files?
a) Copy
b) Diskcopy
c) Type
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer a) Copy

3. To copy the hidden system files of DOS to another disk you can use the command?
a) Copy
b) Ren
c) Sys
d) Diskcopy

Click here to View Answer
Answer c) Sys

4. Disk copy command in DOS is used to?
a) Copy a file
b) Copy contents of one floppy disk to another
c) Copy contents of CD-ROM to another
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer b) Copy contents of one floppy disk to another

5. The batch file uses the extension?
a) .BAT
b) .DOC
c) .PRG
d) .DOS

Click here to View Answer
Answer a) .BAT

6. As per symbolic notation of DOS, which of the following indicates the ROOT directory?
a) *
b) >
c) /
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer d) None of the above

7. In wildcard specification `?’ is used as replacement for?
a) one character
b) two character
c) three character
d) none of the above

Click here to View Answer
Answer a) one character

8. To display the list of all the file of the disk you would type?
a) DIR
b) COPY
c) DIR FILES
d) DIR AUTOEXEC.BAT

Click here to View Answer
Answer a) DIR

9. A characteristic of card systems is?
a) Slowness in processing data
b) Using cards as records of transactions
c) Needing a larger DP staff
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above

10. A digital computer did not score over an analog computer in terms of?
a) Speed
b) Accuracy
c) Cost
d) Memory

Click here to View Answer
Answer b) Accuracy

Leave a Comment