Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | RRB – 156

1. In the IBM PC-At, what do the words AT stand for?
a) Additional Terminals
b) Advance technology
c) Applied technology
d) Advanced terminology

Click here to View Answer
Answer b)Advance technology

2. Which of the following memories has the shortest access times?
a) Cache memory
b) Magnetic bubble memory
c) Magnetic core memory
d) RAM

Click here to View Answer
Answer a)Cache memory

3. A set of information that defines the status of resources allocated to a process is?
a) Process control
b) ALU
c) Register Unit
d) Process description

Click here to View Answer
Answer d)Process description

4. Any method for controlling access to or use of memory is known?
a) Memory map
b) Memory protection
c) Memory management
d) Memory instruction

Click here to View Answer
Answer b)Memory protection

5. What was the name of the first commercially available microprocessor chip?
a) Intel 308
b) Intel 33
c) Intel 4004
d) Motorola 639

Click here to View Answer
Answer c)Intel 4004

6. In which language is source program written?
a) English
b) Symbolic
c) High level
d) Temporary

Click here to View Answer
Answer c)High level

7. Which of the following is used only for data entry and storage, and never for processing?
a) Mouse
b) Dumb terminal
c) Micro computer
d) Dedicated data entry system

Click here to View Answer
Answer b)Dumb terminal

8. Perforated paper used as input of output media is known as?
a) paper tapes
b) magnetic tape
c) punched papers tape
d) card punch

Click here to View Answer
Answer a)paper tapes

9. A/n …. Device is any device that provides information, which is sent to the CPU?
a) Input
b) Output
c) CPU
d) Memory

Click here to View Answer
Answer a) Input

10. EBCDIC can code up to how many different characters?
a) 256
b) 16
c) 32
d) 64

Click here to View Answer
Answer a) 256

Leave a Comment