Computer Quiz for IBPS | SBI – Set 237

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. When one computer provides services to another computer, the environment is a(n) ___________ infrastructure
a) Independent
b) Client
c) Server
d) Both b and c

Click here to View Answer
Answer d) Both b and c.

2. Expand HCI?
a) Hierarchical Computer Intercation
b) High Computer Intercation
c) Human Computer Intercation
d) Human Computer Information

Click here to View Answer
Answer c) Human Computer Intercation.

3. What do you see when you click the right mouse button?
a) A special menu
b) Nothing will show
c) The tab will close
d) The same effect as the left click

Click here to View Answer
Answer a) A special menu.

4. Compilers and interpreters are themselves _________________
a) Hardwares
b) Devices
c) Machine Language
d) Programs

Click here to View Answer
Answer d) Programs.

5. The term “host” with respect to the internet, means ______________
a) A large collection of computers
b) A main computer for all computers
c) A computer that is connected to the Internet
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) A computer that is connected to the Internet.

6. Expand HPFS?
a) Human Perfomance File System
b) High Perfomance File System
c) High Protocol File System
d) High Perfomance File Storage

Click here to View Answer
Answer b) High Perfomance File System.

7. Which of the following is an example of a binary number?
a) 100500
b) 121212
c) 123101
d) 100101

Click here to View Answer
Answer d) 100101.

8. Which of the following keyboard short-cut is used to center the paragraph?
a) Ctrl + E
b) Ctrl + C
c) Ctrl + M
d) Ctrl + P

Click here to View Answer
Answer a) Ctrl + E.

9. In which phase of the software design and development project would you try to understand the proposed project?
a) Requirements phase
b) Design phase
c) Analysis phase
d) Development phase

Click here to View Answer
Answer c) Analysis phase.

10. The backspace key is most often used to?
a) Delete a character below the cursor
b) Delete a character above the cursor
c) Delete a character to the right of the cursor
d) Delete a character to the left of the cursor

Click here to View Answer
Answer d) Delete a character to the left of the cursor.

Leave a Comment