Computer Quiz for IBPS | SBI – Set 236

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Which of the following is the short-cut key to close an active tab of a browser?
a) Ctrl + F
b) Ctrl + Z
c) Ctrl + W
d) Ctrl + T

Click here to View Answer
Answer c) Ctrl + W.

2. What type of internet technology sends information to you without you requesting that information?
a) Ring
b) Wiki
c) Blog
d) Push

Click here to View Answer
Answer d) Push.

3. ‘FIND’ option is available under which of the following menu?
a) Edit
b) Start
c) View
d) Print

Click here to View Answer
Answer a) Edit.

4. In which phase of the software design and development project would you build the proposed system?
a) Analysis phase
b) Development phase
c) Planning phase
d) Requirements phase

Click here to View Answer
Answer b) Development phase.

5. Expand GCR?
a) Graphics Code Recording
b) Group Common Recording
c) Group Computer Recording
d) Group Code Recording

Click here to View Answer
Answer d) Group Code Recording.

6. In computer terminology, information means ______________
a) Alphanumeric data program
b) Messages
c) Data in more useful or intelligible form
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Data in more useful or intelligible form.

7. While selecting multiple work sheets in Excel, the following key must also be used when clicking the sheet tab ____________
a) Tab
b) Ctrl
c) Alt
d) Windows

Click here to View Answer
Answer b) Ctrl.

8. Which of the following can be used to store a large number of files in a small amount of storage space?
a) file compression
b) file adjustment
c) file extract
d) file compatibility

Click here to View Answer
Answer a) file compression.

9. Expand GDI?
a) Graphics Digital Interface
b) Graphics Device Information
c) Graphics Device Interface
d) Group Device Interface

Click here to View Answer
Answer c) Graphics Device Interface.

10. In a computer, how many bits does a nibble signify?
a) 512
b) 256
c) 64
d) 4

Click here to View Answer
Answer d) 4.

Leave a Comment