Computer Quiz for IBPS | SBI – Set 235

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. As compared to the secondary memory, the primary memory of a computer is __________
a) Slow
b) Large
c) Fast
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Fast.

2. What is a common medium used for thieves to steal others’ identities?
a) Email
b) SMS
c) Telephone
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Email.

3. A directly accessible appointment calendar is feature of a _________ resident package
a) Buffer
b) Memory
c) ALU
d) CPU

Click here to View Answer
Answer b) Memory.

4. The _____________ becomes different shapes depending on the task you are performing.
a) insertion point
b) active tab
c) link
d) mouse pointer

Click here to View Answer
Answer d) mouse pointer.

5. What type of monitoring file is commonly used on and accepted from Internet sites?
a) Cookies
b) Caches
c) Trojans
d) Phishes

Click here to View Answer
Answer a) Cookies.

6. Which of the following memories has the shortest access times?
a) Magnetic core memory
b) ROM
c) RAM
d) Cache memory

Click here to View Answer
Answer d) Cache memory.

7. What is it called when you are rerouted from your requested internet site to another, undesired site?
a) Redirecting
b) Spamming
c) Pharming
d) Phishing

Click here to View Answer
Answer c) Pharming.

8. To locate a data item for storage is ____________
a) Fetch
b) Database
c) Load
d) Folder

Click here to View Answer
Answer a) Fetch.

9. What type of web technology allows its community members to continuously change the contents on a web site?
a) Social Networks
b) Blog
c) VoIP
d) Wiki

Click here to View Answer
Answer d) Wiki.

10. Which of the following is a way to access secondary memory?
a) Read-only memory
b) Random access memory
c) Transfer memory
d) Storage memory

Click here to View Answer
Answer b) Random access memory.

Leave a Comment