Computer Quiz for IBPS | SBI – Set 234

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. A program, either talk or music, that is made available in digital format for automatic download over the Internet is called a ____________
a) audiocast
b) podcast
c) forecast
d) broadcast

Click here to View Answer
Answer b) podcast.

2. A device for changing the connection on a connector to a different configuration is ___________
a) an attachment
b) a modem
c) an adapter
d) a converter

Click here to View Answer
Answer c) an adapter.

3. In PowerPoint, the Header & Footer button can be found on the Insert tab in what group?
a) Text group
b) Format group
c) Object group
d) Help group

Click here to View Answer
Answer a) Text group.

4. If you wished to limit what you would see on an Excel worksheet, what data function would you use?
a) Format
b) Filter
c) Sort
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Filter.

5. Which of the following is the first step in sizing a window?
a) Point to the menu bar
b) Pull down the View menu and change to large icons
c) Point to the title bar
d) Point to any corner or border

Click here to View Answer
Answer d) Point to any corner or border.

6. After you develop a model for your database, you should then _____ it before building it
a) normalize
b) save
c) approve
d) plan

Click here to View Answer
Answer a) normalize.

7. A(n)________allows you to access your e-mail from anywhere
a) message board
b) data
c) webmail interface
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer c) webmail interface.

8. The rules of a language are called its ____________
a) ring
b) format
c) code
d) syntax

Click here to View Answer
Answer d) syntax.

9. ________ a document means the file is transferred from another computer to your computer
a) Accessing
b) Downloading
c) Uploading
d) Updating

Click here to View Answer
Answer a) Accessing.

10. What database tool would you use to find answers to your questions about data stored in your database?
a) Information
b) Queries
c) Tables
d) Help

Click here to View Answer
Answer b) Queries.

Leave a Comment