Computer Quiz for IBPS | SBI – Set 233

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. The retrieval of information from the computer is defined as ___________
a) Input
b) Data downloading
c) Data processing
d) Output

Click here to View Answer
Answer d) Output.

2. What process should be used to recall a document saved previously?
a) Backup
b) Retrieve
c) Reload
d) Copy

Click here to View Answer
Answer b) Retrieve.

3. A set of information that defines the status of resources allocated to a process is _____________
a) Process description
b) Register unit
c) Control unit
d) Process control

Click here to View Answer
Answer a) Process description.

4. __________________ are words that a programming language has set aside for its own us
a) Control words
b) Block words
c) Reserved words
d) Function words

Click here to View Answer
Answer c) Reserved words.

5. To set a register or counter to the all-zero-state is __________
a) Restart
b) Format
c) Reload
d) Reset

Click here to View Answer
Answer d) Reset.

6. Which term identifies a specific computer on the web and the main page of the entire site?
a) URL
b) Hyperlink
c) Domain name
d) Web site address

Click here to View Answer
Answer a) URL.

7. A goal of data mining includes which of the following?
a) To create a new data warehouse
b) To analyze data for expected relationships
c) To confirm that data exists
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) To analyze data for expected relationships.

8. Which of the following Command is required to reboot the computer?
a) CTRL+SHIFT+DEL
b) CTRL+TAB+DEL
c) SHIFT+ALT+DEL
d) CTRL+ALT+DEL

Click here to View Answer
Answer d) CTRL+ALT+DEL.

9. Hardware or software designed to guard against authorised access to computer network is known as ___________
a) Hacker proof program
b) Virus
c) Firewall
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Firewall.

10. Which combination of keys needs to be pressed to make a percent sign?
a) Shift+5
b) Shift+6
c) Shift+7
d) Shift+8

Click here to View Answer
Answer a) Shift+5.

Leave a Comment