Computer Quiz for IBPS | SBI – Set 232

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. The daily processing of corrections to customer accounts best exemplifies the processing mode of ____________
a) Interactive processing
b) Multi processing
c) Batch processing
d) Real-time processing

Click here to View Answer
Answer c) Batch processing.

2. A Winchester disk is a _____________
a) Disk stack
b) Compact disk
c) Written disk
d) Removable disk

Click here to View Answer
Answer a) Disk stack.

3. The communication line between the CPU, memory and peripherals is called a __________
a) Data
b) Bus
c) Tree
d) Ring

Click here to View Answer
Answer b) Bus.

4. What key links records from one database table to a record or records in another database table?
a) Control key
b) Shift key
c) Foreign key
d) Primary key

Click here to View Answer
Answer c) Foreign key.

5. Magnetic tapes are good storage media for ________________
a) storing original but low volume data
b) storing original but high volume data
c) backup and low volume data
d) backup and high volume data

Click here to View Answer
Answer d) backup and high volume data.

6. A translator is best described as ______________
a) An Application software
b) A hardware component
c) A peripheral device
d) A system software

Click here to View Answer
Answer a) An Application software.

7. What Excel tool allows you to create quickly and automatically summary data from a large data set?
a) Sorting
b) Copying
c) Pivot tables
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Pivot tables.

8. A step by step procedure used to solve a problem is called _____________
a) Application Program
b) Algorithm
c) User guide
d) Operating system

Click here to View Answer
Answer b) Algorithm.

9. Terminal is a ________________
a) the last instruction in a program
b) device to give power supply to computer
c) input device
d) point at which data enters or leaves the computer

Click here to View Answer
Answer d) point at which data enters or leaves the computer.

10. A bootstrap is ____________
a) output device
b) a device to support the computer
c) a small initialisation program to start up a computer
d) a memory device

Click here to View Answer
Answer c) a small initialisation program to start up a computer.

Leave a Comment