Computer Quiz for IBPS | SBI – Set 231

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. The advantage of using a spreadsheet is ____________
a) changing data automatically updates calculations
b) more flexibility
c) calculations can be done automatically
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

2. Before data can be transmitted, they must be transformed to ___________
a) low-frequency signals
b) electromagnetic signals
c) periodic signals
d) high-frequency signals

Click here to View Answer
Answer b) electromagnetic signals.

3. Expand VIRUS?
a) Video Information Resource Under Seize
b) Viral Information Resource Under Seize
c) Vital Information Resource Under Seize
d) Vital Information Record Under Seize

Click here to View Answer
Answer c) Vital Information Resource Under Seize.

4. Adding new features is typically performed during the __________ phase
a) maintenance
b) install
c) implementation
d) development

Click here to View Answer
Answer a) maintenance.

5. To edit the selected cell in MS Excel is _________
a) Press F5
b) Press F4
c) Press F3
d) Press F2

Click here to View Answer
Answer d) Press F2.

6. System software are of two types operating systems and _______________
a) language trans
b) utility
c) word processing
d) applications

Click here to View Answer
Answer a) language trans.

7. In a document what is the maximum number of columns that can be inserted in MS Word Table?
a) 61
b) 63
c) 65
d) 75

Click here to View Answer
Answer b) 63.

8. By default the bottom margin in the word document is _______
a) 3 inch
b) 2.5 inch
c) 1.5 inch
d) 1 inch

Click here to View Answer
Answer d) 1 inch.

9. Algorithm is used ________________
a) To describe a set of procedure by given result is obtained
b) As a high level language
c) As a machine level language
d) To perform logarithmic operations

Click here to View Answer
Answer a) To describe a set of procedure by given result is obtained.

10. In a fiber-optic cable, the signal is propagated along the inner core by ___________
a) modulation
b) fragmentation
c) reflection
d) power

Click here to View Answer
Answer c) reflection.

Leave a Comment