Computer Quiz for IBPS | RRB – Set 198

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. To change written work already done is called ______________
a) rename
b) file
c) edit
d) cut

Click here to View Answer
Answer c) edit.

2. The_____becomes different shapes depending on the task you are performing.
a) mouse pointer
b) link
c) insertion point
d) active tab

Click here to View Answer
Answer a) mouse pointer.

3. A polymorphic virus is ___________________________
a) a malicious-logic program that hides within or looks like a legitimate program
b) infects a program file, but still reports the size and creation date of the original, uninfected program
c) is a malicious-logic program that copies itself repeatedly in memory or on a disk drive until no memory or disk space remains
d) modifies its program code each time it attaches itself to another program or file

Click here to View Answer
Answer d) modifies its program code each time it attaches itself to another program or file.

4. Array is a _________________
a) complex data structure
b) linear data structure
c) non-linear data structure
d) simple data structure

Click here to View Answer
Answer b) linear data structure.

5. If you wish to extend the length of the network without having the signal degrade, you would use a ____________
a) gateway
b) switch
c) repeater
d) router

Click here to View Answer
Answer c) repeater.

6. During the _______ portion of the Information Processing Cycle, the computer acquires data from some source
a) input
b) output
c) boot
d) scan

Click here to View Answer
Answer a) input.

7. The benefit of using computers is that ________________
a) Computers are designed to be inflexible
b) Computers are very fast and can store huge amounts of data
c) Computers provide accurate output even when input is incorrect
d) Computers will do the work automatically

Click here to View Answer
Answer b) Computers are very fast and can store huge amounts of data.

8. What happens when you press Ctrl + V key?
a) The selected drawing objects are distributed vertically on the page
b) The selected item is pasted from the Clipboard
c) A capital V letter is typed into your document at the cursor point
d) The selected item is pasted to the Clipboard

Click here to View Answer
Answer d) The selected item is pasted from the Clipboard.

9. Deleted data remains on a disk until ______________
a) the disk is scanned
b) the data is overwritten
c) the recycle bin is emptied
d) a file compression utility is used

Click here to View Answer
Answer c) the recycle bin is emptied.

10. Turn off computer dialog box does not contain ________ option
a) switch user
b) turn off
c) cancel
d) stand by

Click here to View Answer
Answer a) switch user.

Leave a Comment