Computer Quiz for IBPS | RRB – Set 199

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. Which term is used to describe RAM?
a) Video RAM (VRAM)
b) Static RAM (SRAM)
c) Dynamic RAM (DRAM)
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

2. The difference between memory and storage is that memory is _____________and storage is___________
a) Temporary, permanent
b) Volatile, Non volatile
c) Permanent, temporary
d) Slow, fast

Click here to View Answer
Answer a) Temporary, permanent.

3. A __ represents approximately one billion memory location
a) megabyte
b) kilobyte
c) gigabyte
d) terabyte

Click here to View Answer
Answer c) gigabyte.

4. The symbol is used to indicate a point at which decision has to be made _____________
a) processing
b) decision
c) terminal
d) connector

Click here to View Answer
Answer b) decision.

5. To locate a data item for storage is ____________
a) fetch
b) field
c) database
d) feed

Click here to View Answer
Answer a) fetch.

6. Which of the following memories needs refresh?
a) SRAM
b) ROM
c) DRAM
d) RAM

Click here to View Answer
Answer c) DRAM.

7. A common topology to any network is ______ topology
a) Ring
b) Tree
c) Bus
d) Star

Click here to View Answer
Answer d) Star.

8. A method of implementing a memory management system is ______________
a) Buddy system
b) Broadband coaxial system
c) Bridgeware system
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Buddy system.

9. Which is the type of memory for information that does not change on your computer?
a) DRAM
b) ERAM
c) ROM
d) RAM

Click here to View Answer
Answer c) ROM.

10. A name or number used to identify a storage location devices?
a) An icon
b) An address
c) A record
d) A byte

Click here to View Answer
Answer b) An address.

Leave a Comment