Computer Quiz for IBPS | RBI – Set 207

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. What Excel tool allows you to create quickly and automatically summary data from a large data set
a) Conditional formatting
b) Pivot tables
c) Sorting
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Pivot tables.

2. A computer derives its basic strength from ___________
a) Accuracy
b) Memory
c) Speed
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

3. You can organize your bookmarks using __________
a) folders
b) menus
c) structures
d) containers

Click here to View Answer
Answer a) folders.

4. The most important or powerful computer in a typical network is _________
a) Personal computer
b) network server
c) network station
d) network client

Click here to View Answer
Answer b) network server.

5. A remote control that is used to turn on or off some machine is also called a(n) ___________
a) instance
b) magnetic
c) interface
d) class

Click here to View Answer
Answer c) interface.

6. Which is considered a direct entry input device?
a) Light pen
b) Digitizer
c) Optical scanner
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above.

7. What key distinctly identifies a record in a database table?
a) Major key
b) Principal key
c) Primary key
d) Main key

Click here to View Answer
Answer c) Primary key.

8. To access a mainframe or supercomputer, users often use a ______________
a) terminal
b) handheld
c) laptop
d) desktop

Click here to View Answer
Answer a) terminal.

9. Which computer virus records every movement you make on your computer?
a) Malware Android
b) Spam
c) Trapper
d) Key logger

Click here to View Answer
Answer d) Key logger.

10. Which can read data and convert them to a form that a computer can use?
a) Output device
b) Control
c) Input device
d) Storage

Click here to View Answer
Answer c) Input device.

Leave a Comment