Computer Quiz for IBPS | RBI – Set 204

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. The letter and number of the intersecting column and row is the __________
a) cell contents
b) cell location
c) cell position
d) cell address

Click here to View Answer
Answer d) cell address.

2. When entering text within a document, the Enter key is normally pressed at the end of every ____________
a) line
b) paragraph
c) word
d) sentence

Click here to View Answer
Answer b) paragraph.

3. A typical slide in a slide presentation would not include ______________
a) clip art and audio clips
b) full-motion video
c) content templates
d) graphs and clip art

Click here to View Answer
Answer c) content templates.

4. What is the name given to those applications that combine text, sound, graphics, motion video, and/or animation?
a) multimedia
b) maxomedia
c) videoscapes
d) animation

Click here to View Answer
Answer a) multimedia.

5. What feature adjusts the top and bottom margins so that the text is centered vertically on the printed page?
a) Vertical adjusting
b) Vertical centering
c) Vertical margining
d) Vertical justifying

Click here to View Answer
Answer b) Vertical centering.

6. Which computer memory is used for storing programs and data currently being processed by the CPU?
a) External memory
b) volatile memory
c) Non-volatile memory
d) Internal memory

Click here to View Answer
Answer d) Internal memory.

7. A program, either talk or music, that is made available in digital format for automatic download over the Internet is called a ______________
a) blog
b) podcast
c) wiki
d) broadcast

Click here to View Answer
Answer b) podcast.

8. What is a URL?
a) The address of a document or “page” on the World Wide Web
b) A type of programming object
c) A computer software program
d) An acronym for Unlimited Resources for Learning

Click here to View Answer
Answer a) The address of a document or “page” on the World Wide Web.

9. ________is a technique that is used to send more than one call over a single line
a) Digitizing
b) Digital transmission
c) Multiplexing
d) Streaming

Click here to View Answer
Answer c) Multiplexing.

10. Forms that are used to organise business data into rows and columns are called ______________
a) business forms
b) spreadsheets
c) sheet-spreads
d) transaction sheets

Click here to View Answer
Answer b) spreadsheets.

Leave a Comment