Computer Quiz for IBPS | RBI – Set 202

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. The main directory of a disk is called the _________directory
a) folder
b) sub
c) root
d) head

Click here to View Answer
Answer c) root.

2. Which of the following is the fastest type of computer?
a) Supercomputer
b) Personal computer
c) Laptop
d) Notebook

Click here to View Answer
Answer a) Supercomputer.

3. When a file is saved for the first time_____________
a) it only needs a name if it is not going to be printed
b) it does not need a name
c) a copy is automatically printed
d) it must be given a name to identify it

Click here to View Answer
Answer d) it must be given a name to identify it.

4. Which of the following is not a term pertaining to the Internet ?
a) Link
b) Keyboard
c) Modem
d) Browser

Click here to View Answer
Answer b) Keyboard.

5. Which is not the portable computer?
a) Series Computers
b) Parallel Computers
c) Micro-processor
d) Calculator

Click here to View Answer
Answer a) Series Computers.

6. You can add a hyperlink to your worksheet by pressing ________
a) Ctrl + Shift + L
b) Ctrl + K
c) Ctrl + L
d) Ctrl + Shift + K

Click here to View Answer
Answer b) Ctrl + K.

7. A letter, memo, proposal or other file that is created using Microsoft Word is called as __________
a) Slide
b) Power Point
c) Document
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Document.

8. One terabyte is equal to __________
a) 1024 petabyte
b) 1024 megabyte
c) 1024 kilobyte
d) 1024 gigabyte

Click here to View Answer
Answer d) 1024 gigabyte.

9. __________is the key to close a selected drop – down list; cancel a command and close a dialog box
a) Esc
b) Alt
c) Ctrl
d) Shift

Click here to View Answer
Answer a) Esc.

10. A mistake in an algorithm that causes incorrect results is called a _______________
a) Syntax error
b) Data error
c) Logical error
d) Machine error

Click here to View Answer
Answer c) Logical error.

Leave a Comment