Computer Quiz for IBPS | RBI – Set 201

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. The best graphics reproduction is produced by _______________
a) ink jet printer
b) dot matrix printer
c) laser printer
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) laser printer.

2. Chip is the common name for a(n) ______________
a) integrated circuit
b) semiconductor
c) transistor
d) resistor

Click here to View Answer
Answer a) integrated circuit.

3. The process that rearranges file fragments into contiguous files is called _____________
a) unfragging
b) defragmentation
c) folder folding
d) file filing

Click here to View Answer
Answer b) defragmentation.

4. The most frequently used instructions of a computer program are likely to be fetched from _____________
a) Registers
b) The hard disc
c) RAM
d) cache memory

Click here to View Answer
Answer d) cache memory.

5. You must install a/an ________ on a network if you want to share an Internet connection
a) modem
b) cable
c) router
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) router.

6. A computer can do nothing without a _______________
a) program
b) output device
c) chip
d) memory

Click here to View Answer
Answer a) program.

7. Which of the following topologies is not of broadcast type?
a) Bus
b) Tree
c) Star
d) Ring

Click here to View Answer
Answer d) Ring.

8. The function of the ‘home key’ in a microcomputer is ____________
a) to cancel the entry
b) to delete letters
c) to reposition the cursor
d) to interrupt executions

Click here to View Answer
Answer c) to reposition the cursor.

9. Basic Input Output System (BIOS) is necessary for ___________________
a) audio and video system
b) boot-up
c) revolution
d) mouse and keyboard only

Click here to View Answer
Answer b) boot-up.

10. The operation of a digital computer is based on ________ principle
a) measuring
b) counting
c) logical
d) electronic

Click here to View Answer
Answer c) logical.

Leave a Comment