Computer Quiz for IBPS PO | RRB – Set 197

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. The output of a 2 input and gate is 1 only when its ____________
a) either input is 0
b) either input is 1
c) Both inputs are 0
d) Both inputs are 1

Click here to View Answer
Answer d) Both inputs are 1.

2. The____________ directory is mandatory for every disk
a) Sub
b) Bus
c) Root
d) Base

Click here to View Answer
Answer c) Root.

3. What is the short-cut key to highlight the entire column?
a) Ctrl + Enter
b) Ctrl + Space bar
c) Ctrl + Page up
d) Ctrl + Page down

Click here to View Answer
Answer b) Ctrl + Space bar.

4. The time it takes a device to locate data and instructions and make them available to the CPU is known as ____________
a) access time
b) CPU speed
c) a processing cycle
d) clock speed

Click here to View Answer
Answer a) access time.

5.__________ technology is typically used by Extranet and Intranet
a) Bus
b) Internet
c) Protocol
d) SSL

Click here to View Answer
Answer b) Internet.

6. Blueprints are usually created using ____________ software
a) Draw
b) Paint
c) MS Excel
d) CAD

Click here to View Answer
Answer d) CAD.

7. The silicon chips used in computers are made from _________
a) germanium
b) ordinary sand
c) Chemical
d) copper

Click here to View Answer
Answer b) ordinary sand.

8. Computers gather data, which means that they allow users to __________ data
a) Input
b) Output
c) Store
d) Present

Click here to View Answer
Answer a) Input.

9. If you wish to extend the length of the network without having the signal degrade, you would use a _________
a) router
b) repeater
c) modem
d) gateway

Click here to View Answer
Answer b) repeater.

10. Which command is used to display current date and time in MS Excel?
a) time ()
b) date ()
c) now ()
d) today

Click here to View Answer
Answer c) now ().

Leave a Comment