Computer Quiz for IBPS PO | RRB – Set 196

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : EASY

1. The process that rearranges file fragments into contiguous files is called _____________
a) folder folding
b) file filing
c) de fragmentation
d) file filing

Click here to View Answer
Answer c) defragmentation.

2. Binary-Coded Decimal (BCD) often uses ________ bits
a) 16
b) 8
c) 64
d) 128

Click here to View Answer
Answer b) 8.

3. The scrambling of code is known as _____________
a) firewall
b) password proofing
c) scrambling
d) encryption

Click here to View Answer
Answer d) encryption.

4. Chip is the common name for a(n) ____________
a) resistor
b) semi condutor
c) integrated circuit
d) transistor

Click here to View Answer
Answer a) integrated circuit.

5. Faster data communication is possible using _____________
a) coaxial cable
b) optical fibre
c) microwave transmission
d) both a and c

Click here to View Answer
Answer b) optical fibre.

6. Expand POST?
a) Power-On Self-Test
b) Printer Online Static Test
c) Particle Of Static Transfer
d) Positive Operating System Test

Click here to View Answer
Answer a) Power-On Self-Test.

7. Moving from one website to another is called _________________
a) changing
b) jumping
c) surfing
d) moving

Click here to View Answer
Answer c) surfing.

8. Which view is not available in Microsoft Word 2007?
a) Print Layout
b) Outline
c) Draft
d) Page Break

Click here to View Answer
Answer d) Page Break.

9. The function of the ‘home key’ in a microcomputer is ________________
a) to cancel the entry
b) to re position the cursor
c) to capitalise letter
d) to delete letters

Click here to View Answer
Answer b) to reposition the cursor.

10. Computers send data to peripherals with the help of _____________
a) parallel I/O interface
b) modem
c) serial I/O interface
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) parallel I/O interface.

Leave a Comment