Computer Quiz for IBPS PO | RRB – Set 195

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. What term refers to the structure, and substructures, of an organization’s information systems?
a) System formations
b) Infrastructure
c) Subsystems
d) IT Configurations

Click here to View Answer
Answer b) Infrastructure.

2. What type of infrastructure are most enterprise applications employing?
a) Distributed
b) Complex
c) Tiered
d) Network

Click here to View Answer
Answer c) Tiered.

3. What is it called when you are rerouted from your requested internet site to another, undesired site?
a) Phishing
b) Spoofing
c) Redirecting
d) Pharming

Click here to View Answer
Answer d) Pharming.

4. In which phase of the software design and development project would you try to understand the proposed project?
a) Analysis phase
b) Planning phase
c) Initial phase
d) Requirements phase

Click here to View Answer
Answer a) Analysis phase.

5. When there is little or no exchange of information within an organization’s information systems, we say that the systems are ___________
a) self-sufficient
b) decentralized
c) autonomous
d) independent

Click here to View Answer
Answer b) decentralized.

6. Which AI system provides a diagnosis to a specific problem?
a) Geographical information system
b) Data mining system
c) Expert system
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Expert system.

7. Which type of database stores data in two-dimensional tables?
a) Table
b) Relational
c) Network
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Relational.

8. What type of software secretly collects information about you and your internet habits?
a) Spyware
b) Pharming
c) Spam
d) Detectware

Click here to View Answer
Answer a) Spyware.

9. What type of technology scrambles the contents of files sent via the Internet?
a) Cryptogram
b) Regulated code
c) Secured data interchange
d) Encryption

Click here to View Answer
Answer d) Encryption.

10. When information and processing is spread throughout the organization via a network, we say the systems are _____
a) reliant
b) self-supporting
c) distributed
d) dependent

Click here to View Answer
Answer c) distributed.

Leave a Comment