Computer Quiz for IBPS PO | RRB – Set 194

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. The most common binary code used today is ___________
a) Unicode
b) ASCII
c) EBCDIC
d) BCD

Click here to View Answer
Answer b) ASCII.

2. System software is the set of programs that enables your computer’s hardware devices and ________ software to work together.
a) application
b) management
c) processing
d) utility

Click here to View Answer
Answer a) application.

3. Fax is an example of ________ channel
a) Simplex
b) Modlex
c) Full duplex
d) Half-duplex

Click here to View Answer
Answer d) Half-duplex.

4. Computer’s BIOS is stored in _____________
a) RAM
b) Flopy drive
c) ROM
d) Hard disk

Click here to View Answer
Answer c) ROM.

5. DML is provided for ____________________
a) definition of physical structure of the database system
b) manipulation and processing of database
c) description of logical structure of database
d) addition of new structures in the database system

Click here to View Answer
Answer b) manipulation and processing of database.

6. Error messages in an Excel sheet start with ________ sign/symbol
a) *
b) –
c) #
d) +

Click here to View Answer
Answer d) #.

7. The ________ manual tells you how to use a software program.
a) user
b) technical
c) programming
d) documentation

Click here to View Answer
Answer a) user.

8. A container used to display a set of tabbed pages of elements is known as _____________
a) tab row
b) address bar
c) tab box
d) pop-up helper

Click here to View Answer
Answer c) tab box.

9. Which of the following is the key function of a firewall?
a) Copying
b) Monitoring
c) Moving
d) Deleting

Click here to View Answer
Answer b) Monitoring.

10. WAV, WMA and AIFF are examples of _______________
a) text file formats
b) audio editing software
c) encoder programs
d) audio file formats

Click here to View Answer
Answer d) audio file formats.

Leave a Comment