Computer Quiz for IBPS PO | RRB – Set 193

COMPUTER QUIZ – DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. What deletes the entire file except the file structure ?
a) PACK
b) ZAP
c) DELETE
d) ERASE

Click here to View Answer
Answer b) ZAP.

2. If a process is under statistical control, then it is ______________
a) Predictable
b) Verifiable
c) Measurable
d) Maintainable

Click here to View Answer
Answer a) Predictable.

3. ASK, PSK, FSK, and QAM are examples of ________ conversion
a) analog-to-analog
b) analog-to-digital
c) digital-to-digital
d) digital-to-analog

Click here to View Answer
Answer d) digital-to-analog.

4. Which of the following is not an analog-to-analog conversion?
a) FM
b) PM
c) QAM
d) AM

Click here to View Answer
Answer c) QAM.

5. An example of a universal building block is ________
a) NOR Gate
b) OR gate
c) EX-OR Gate
d) AND Gate

Click here to View Answer
Answer a) NOR Gate.

6. ________ is the process of converting digital data to a digital signal
a) Scrambling
b) Line coding
c) Block coding
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Line coding.

7. The baud rate is ______________________________
a) equal to half of the bandwidth of an ideal channel
b) not equal to the signalling rate
c) always equal to the bit transfer rate
d) equal to twice the bandwidth of an ideal channel

Click here to View Answer
Answer d) equal to twice the bandwidth of an ideal channel.

8. The Federal Communications Commission (FCC) allows ______kHz for each AM station
a) 20
b) 25
c) 10
d) 5

Click here to View Answer
Answer c) 10.

9. A __________ is a small program embedded inside of a GIF image
a) spam
b) web bug
c) spyware application
d) cookie

Click here to View Answer
Answer b) web bug.

10. Which command is the fastest among the following ?
a) COPY FILE
b) COPY TO MFILE-DA T DELIMITED
c) COPY STRUCTURE TO
d) COPY TO

Click here to View Answer
Answer c) COPY STRUCTURE TO.

Leave a Comment