Computer Quiz for IBPS PO | RRB – Set 191

DIFFICULTY LEVEL : MODERATE

1. There are two basic types of disks-floppy disk and _________________
a) low disk
b) soft disk
c) hard disk
d) local disk

Click here to View Answer
Answer c) hard disk.

2. IEEE has defined the specifications for a wireless LAN, called _______, which covers the physical and data link layers.
a) IEEE 802.2
b) IEEE 802.11
c) IEEE 802.5
d) IEEE 802.3

Click here to View Answer
Answer b) IEEE 802.11.

3. Poor response times are usually caused by ________________
a) High I/O rates
b) High paging rates
c) Process busy
d) Any of the above

Click here to View Answer
Answer d) Any of the above.

4. By default the bottom margin in the word document is _________
a) 1 inch
b) 1.5 inch
c) 2 inch
d) 3 inch

Click here to View Answer
Answer a) 1 inch.

5. The ________________ is the amount of data that a storage device can move from the storage medium to the computer per second.
a) Data digitizing rate
b) Data transfer rate
c) Data access rate
d) Data migration rate

Click here to View Answer
Answer b) Data transfer rate.

6. It converts accepted instructions into machine language
a) processing unit
b) memory unit
c) output unit
d) input unit

Click here to View Answer
Answer d) input unit.

7. System software are of two types operating systems and ___________________
a) language trans
b) word processing
c) applications
d) all of the above

Click here to View Answer
Answer a) language trans.

8. ‘Replace’ option is available in _____________
a) File menu
b) Insert menu
c) Tools menu
d) Edit menu

Click here to View Answer
Answer d) Edit menu.

9. In IEEE 802.11, a BSS without an AP is called an ________________
a) an infrastructure network
b) an ad hoc architecture
c) client server network
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) an ad hoc architecture.

10. Which of the following program is not a utility?
a) Editor
b) Debugger
c) Spooler
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Spooler.

Leave a Comment