Computer Quiz – Forty Seven

COMPUTER QUIZ

1. In order to delete a sentence from a document you would use ______
a) Highlight and copy
b) Cut and Paste
c) Copy and Paste
d) Highlight and Delete
e) Select and Paste

Click here to View Answer
Answer d) Highlight and Delete

2. The justification that aligns text on both margins of a document in Word is ____
a) Justify
b) Bold
c) Centre
d) Right
e) Balanced

Click here to View Answer
Answer a) Justify

3. The Open, Print and Save Buttons are all located on the ____________
a) Status Bar
b) Formatting Toolbar
c) Standard Toolbar
d) Titlebar
e) Status and Title bars

Click here to View Answer
Answer c) Standard Toolbar

4. SMPS in a computer stands for?
a) Switched-Mode Power Supply
b) Simple-Mode Power Supply
c) Simple-Mode Power System
d) Switched-Menu Power Supply
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Switched-Mode Power Supply

5. The process of transforming information using an algorithm to make it unreadable by anyone is usually referred to as
a) Decryption
b) Encryption
c) Alphabet Coding
d) Encrography
e) Deptography

Click here to View Answer
Answer b) Encryption

6. _________is a type of RAM that stores each bit of data in a separate capacitor within an integrated circuit making it an efficient way to store data in memory.
a) DRAM
b) PRAM
c) PROM
d) ROM
e) None

Click here to View Answer
Answer a) DRAM

7. A computer network that uses Internet protocol technology to share information, Operational system, within an organization is usually referred to as ___________
a) Internet
b) MAN
c) PAN
d) NPN
e) Intranet

Click here to View Answer
Answer e) Intranet

8. What is the symbol for attachments in yahoo mail?
a) Envelope
b) Letter A
c) Paper Clip
d) Pen
e) None

Click here to View Answer
Answer c) Paper Clip

9. Which of the following computers is used in Scientific researches?
a) Super Computers
b) Main Frame
c) Laptop
d) Micro Computers
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Super Computers

10. Winzip is an example of
a) Free ware
b) Shareware
c) Open Source
d) Vertical Market Software
e) None

Click here to View Answer
Answer a) Free ware

11. _________is the science that attempts to produce machines that display the same type of intelligence that humans do
a) Nanoscience
b) Nanotechnology
c) Simulation
d) Artificial intelligence (AI)
e) None

Click here to View Answer
Answer d) Artificial intelligence (AI)

12. COBOL is an acronym for ___________
a) Common Business Oriented Language
b) Computer Business Oriented Language
c) Common Business Operated Language
d) Common Business Organized Language
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Common Business Oriented Language

13. The human readable version of a software program is called
a) cache
b) instruction set
c) source code
d) word size
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) source code

14. Which of the following is not a programming language with Object Oriented Features?
a) COBRA
b) ABAP
c) C++
d) C#
e) C

Click here to View Answer
Answer e) C

15. Which of the following programming language is favored for Artificial Intelligence?
a) ABAP
b) COBOL
c) LISP
d) JAVA
e) C#

Click here to View Answer
Answer c) LISP

Leave a Comment