Computer Quiz – Forty One

COMPUTER QUIZ

1. Father of relational databases _____?
a) John McCarthy
b) Steve Wozniak
c) E.F.Ted Codd
d) James Gosling

Click here to View Answer
Answer c) E.F.Ted Codd

2. What is full form of ARP ?
a) Address resolution protocol
b) Allied resolution protocol
c) Address resolution process
d) Address rectification protocol

Click here to View Answer
Answer a) Address resolution protocol

3. What is full form of JPEG ?
a) Joint Photo Electronic Group
b) Joint Picture Electronic Group
c) Joint Photo Expert Group
d) Joint Picture Expert Group

Click here to View Answer
Answer c) Joint Photo Expert Group

4. Which function calculates your monthly mortage payment ?
a) PV
b) NPER
c) PMT
d) All of above

Click here to View Answer
Answer c) PMT

5. Who developed MS-DOS?
a) John McCarthy
b) Steve Wozniak
c) Tim Paterson
d) James Gosling

Click here to View Answer
Answer c) Tim Paterson

6. Who invented HTML ?
a) Denis Ritche
b) Tim Berners Lee
c) Niklaus Wirth
d) Alain Colmerauer

Click here to View Answer
Answer b) Tim Berners Lee

7. What is extension of Microsoft Access Database ?
a) .mad.
b) .mac
c) .mdb
d) .md

Click here to View Answer
Answer c) .mdb

8. Landscape is ?
a) A font style
b) Paper Size
c) Page Layout
d) Page Orientation

Click here to View Answer
Answer d) Page Orientation

9. What shortcut will we use to align centre ?
a) Ctrl + A
b) Ctrl + E
c) Ctrl + D
d) Ctrl + B

Click here to View Answer
Answer b) Ctrl + E

10. Which function will you use to enter current date and time in a worksheet cell ?
a) =time()
b) =nowtime()
c) =now()
d) =currentTime()

Click here to View Answer
Answer c) =now()

Leave a Comment