Computer Quiz – Forty Nine

COMPUTER QUIZ

1.What does 3.0 denote in the term 3.0 GHz P IV?
a) Clock speed
b) Power consumption
c) Microprocessor architecture
d) No. of ports to attach peripherals
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Clock speed

2.How will MS Word will respond in repeated word ?
a) A Green wavy line under the repeated word
b) A Red wavy line under the repeated word
c) A Blue wavy line under the repeated word
d) A yellow wavy line under the repeated word
e) None of above

Click here to View Answer
Answer b) A Red wavy line under the repeated word

3.Which file is responsible to start MS Word ?
a) Winword.exe
b) Win.exe
c) Word.exe
d) Wordwin.exe
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Word.exe

4.Which among following can be considered as most advanced ROM ?
a) DRAM
b) EEPROM
c) RAM
d) PROM
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) EEPROM

5.Where, the result of an arithmetic and logical operation are stored ?
a) In Accumulator
b) In Cache Memory
c) In ROM
d) In Instruction Registry
c) None of these

Click here to View Answer
Answer a) In Accumulator

6. In OSI network architecture, the routing is performed by
a) data link layer
b) network layer
c) transport layer
d) session layer
e) none of above

Click here to View Answer
Answer b) network layer

7. EFF sites allows anonymous FTP that
a) Do not require a password or access
b) Requires password or access
c) Is a none access file
d) Is a highly secure access
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Requires password or access.The Electronic Frontier Foundation (EFF) is an international non-profit digital rights group based in the United States.EFF provides funds for legal defense in court,  defends individuals and new technologies from what it considers baseless or misdirected legal threats, works to expose government malfeasance, provides guidance to the government and courts, organizes political action and mass mailings, supports some new technologies

8. APL is
a) A high level language for specifying complex algorithms
b) A real-time language primarily for scientific applications
c) Only (A) is true
d) Both (A) and (B) are true
e) None is True

Click here to View Answer
Answer e) None is True.APL (named after the book A Programming Language) is a programming language developed in the 1960s by Kenneth E. Iverson.

9. The concept that one can disconnect peripherals and plug them in without letting computer shutdown or reconfigure the system is referred as
a) Hot plugging
b) Cold plugging
c) Access bus
d) Dial-up
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Hot plugging

10. ASCII-8 is
a) An extended version of ASCII-7
b) Is a 8-bit code
c) Both (A) and (B) are true
d) Both (A) and (B) are false
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) An extended version of ASCII-7

Leave a Comment