Computer Quiz – Forty Eight



Dear Aspirants,

Computer Quiz is the basic part of competitive exams. It is the scoring subject and also the easiest one so we give advice to Bank Aspirants to grasp these questions. It is a series of Computer MCQs.
QUESTIONS ARE FROM PREVIOUS BANKING EXAMS. – {IBPS 2012}

Don’t forget to share your marks after test

1. What is the term for unsolicited e-mail ?
a) newsgroup
b) Usenet
c) backbone
d) spam
e) flaming

Click here to View Answer
Answer d) spam

2. The code for a Web page is written using ——
a) a fifth generation language
b) Hypertext Markup Language
c) Win Zip
d) Perl
e) URL

Click here to View Answer
Answer  b) Hypertext Markup Language

3. Internet uses
a) Telex switching
b) Circuit switching
c) Telephone switching
d) Packet switching
e) None of these

Click here to View Answer
Answer d) Packet switching

4. IP address is currently
a) None of these
b) available in plenty
c) 6 bytes long
d) not assigned as it is all used up
e) 4 bytes long

Click here to View Answer
Answer e) 4 bytes long

5. IP addresses are converted to
a) a binary string
b) a hierarchy of domain names
c) alphanumeric string
d) a hexadecimal string
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) a hierarchy of domain names

6. A set of rules that computer on a network use to commu-nicate with each other are called
a) Protocol
b) Regulations
c) Rules
d) Netiquettes
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Protocol

7. The sharing of a medium and its path by 2 or more devices is called ____ .
a) Multiplexing
b) Encoxing
c) Line discipline
d) Modulation
e) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Multiplexing

8. Network components are connected to the same cable in the _______ topology,
a) mesh
b) ring
c) bus
d) star
e) mixed

Click here to View Answer
Answer c) bus

9. A permanent virtual circuit involves
a) All of the above
b) Data transfer
c) Connection release
d) Connection establishment
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Data transfer

10. In OSI network architecture, the dialogue control and token management are responsibility of
a) transport layer
b) network layer
c) session layer
d) data link layer
e) none of above

Click here to View Answer
Answer c) session layer

Leave a Comment