Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | RRB – Set 189

1) Which of the following can’t be a proper virus detection and prevention tip?
a) Do not open any file attached to an email unless you know what it is, even if it appears to come from a dear friend or someone you know. Some viruses can replicate themselves and spread through email. Better be safe than sorry and confirm that they really sent it.
b) Do not open any file attached to an email if the subject line is questionable or unexpected. If the need to do so is there, always save the file to your hard drive before doing so.
c) Open chain emails or junk mail and forward it to others.
d) Do not download any file from strangers.
e) None of these

Click to View Answer
Answer c) Open chain emails or junk mail and forward it to others.

2) _____ temporarily holds program instructions, data and output until they are no longer needed by the computer.
a) Hard disk
b) Motherboard
c) CD
d) RAM
e) Floppy disk

Click to View Answer
Answer d) RAM

3) Which of the following statements is true about a storage media?
1) Storage media are non-volatile.
2) Hard disk has a very high access time as compared to RAM (10-20 million ns).
3) Hard disk is very cheap as compared to RAM and large in capacity.
a) Only 1
b) Only 2
c) Both 1 and 3
d) Both 1 and 2
e) All 1, 2 and 3

Click to View Answer
Answer e) All 1, 2 and 3

4) Basic Input Output System (BIOS) is necessary for
a) boot-up
b) mouse and keyboard only
c) resolution
d) audio and video system
e) None of these

Click to View Answer
Answer a) boot-up

5) A collection of related information sorted and dealt with as a unit is called a
a) disk
b) data
c) file
d) floppy
e) None of these

Click to View Answer
Answer c) file

6) The process by which a computer receives information from a server on the internet is known as
a) pulling
b) pushing
c) downloading
d) transferring
e) None of these

Click to View Answer
Answer c) downloading

7) Which part of the computer helps in storing information?
a) Disk drive
b) Keyboard
c) Monitor
d) Printer
e) None of these

Click to View Answer
Answer a) Disk drive

8) ____ is the process of carrying out commands.
a) Fetching
b) Storing
c) Executing
d) Decoding
e) None of these

Click to View Answer
Answer a) Fetching

9) The role of a ____ is to determine a buyer’s needs and match it to the correct hardware and software.
a) computer scientist
b) computer sales representative
c) computer consultant
d) corporate trainer
e) None of these

Click to View Answer
Answer b) computer sales representative

10) The ability of an OS to run more than one application at a time is called
a) multitasking
b) object-oriented programming
c) multiuser computing
d) time-sharing
e) None of these

Click to View Answer
Answer a) multitasking

Leave a Comment