Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | RRB – 166

COMPUTER QUIZ

1. Under which case will intranet be an effective networking tool?
a) In a distributed decision-making environment
b) Where heterogeneous applications are involved
c) In a centralised organisation
d) In a decentralised organisation
e) None of these

Click here to View Answer
Answer c) In a centralised organisation

2.When an organisation gives contract for development of software, it has to give data to the service provider. In such cases, the ownership of data should be
a) transferred to the service provider
b) with the client/organisation that outsources services
c) shared by both the parties
d) not transferred
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) with the client/organisation that outsources services

3. DSL is an example of a ________ connection.
a) network
b) wireless
c) slow
d) broadband
e) None of these

Click here to View Answer
Answer d) broadband

4. ________ is the data that has been organised or presented in Artificial Intelligence.
a) HDD
b) Software
c) Storage
d) Information
e) None of these

Click here to View Answer
Answer d) Information

5. To minimise a window means
a) to close the window
b) to make it an icon and store it on the taskbar
c) to close the window after saving its contents
d) to shut down the computer
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) to make it an icon and store it on the taskbar

6. Software design for a specific purpose is called
a) Specific Program
b) Application Program
c) System Program
d) Assembly Program
e) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Application Program

7. A top-to-bottom relationship among the data items in a database is established by a
a) Hierarchical scheme
b) Sub scheme
c) Network scheme
d) Relational scheme
e) Any of the above

Click here to View Answer
Answer a) Hierarchical scheme

8. Encryption is being used primarily with
a) Computer processing
b) File retention
c) Data storage
d) Data communication
e) Transaction entry

Click here to View Answer
Answer d) Data communication

9.Which of the following is required for a plotter to perform specific commands?
a) Software
b) Hardware
c) Firmware
d) Driver
e) Controller

Click here to View Answer
Answer d) Driver

10. The time it takes a device to locate data and instructions and make them available to the CPU is known as
a) clock speed
b) a processing cycle
c) CPU speed
d) access time
e) None of these

Click here to View Answer
Answer d) access time

Leave a Comment