Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | LIC AAO | RRB – 137

COMPUTER QUIZ

1. To shut down a computer,
a) Switch off the power supply directly
b) Switch off the monitor
c) Click on start button and then click on shut down
d) Remove the power cable to CPU
e) Any one of the above

Click here to View Answer
Answer c) Click on start button and then click on shut down

2. Which is the longest key on the key board?
a) Space bar
b) Enter key
c) Function key
d) Function key
e) Shift Key

Click here to View Answer
Answer a) Space bar

3. Home key in key board is used to
a) go home
b) go out
c) go to beginning
d) go to end
e) All the above

Click here to View Answer
Answer c) go to beginning

4. While typing, use of Shift key with any alphabet
a) Changes the case of alphabet
b) Makes the alphabet bold
c) Makes the alphabet underlined
d) Makes the alphabet italicized
e) All the above

Click here to View Answer
Answer a) Changes the case of alphabet

5. @ # ? * are known as
a) junk characters
b) sink characters
c) special characters
d) mild characters
e) All the above

Click here to View Answer
Answer c) special characters

6. A strong password should have minimum ………….Characters
a) 8
b) 6
c) 10
d) 2
e) No limit

Click here to View Answer
Answer a) 8

7. Generally strong password should have only
a) Alphabets
b) Numerals
c) Special Characters
d) a & b
e) a b& c

Click here to View Answer
Answer d) a & b

8. nEhA@2010 is a …………………..‘ password
a) weak
b) Strong
c) mild
d) soft
e) Harsh

Click here to View Answer
Answer b) Strong

9. In Canara Bank, D I T stands for
a) Department of Information Technology
b) Department for Institutional Technology
c) Department of Income Tax
d) Department for Inventions in Technology
e) Department for Information and Training

Click here to View Answer
Answer a) Department of Information Technology

10. Which of the following can be used to withdraw cash from our ATM
a) Gift Card
b) Credit Card
c) Greeting Card
d) E Card
e) All the above

Click here to View Answer
Answer b) Credit Card

Leave a Comment