Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | RRB – 155

1. Which number system is commonly used as a shortcut notation for groups of 4 binary digits?
a) Binary
b) Decimal
c) Octal
d) Hexadecimal

Click here to View Answer
Answer d)Hexadecimal

2. Which of the following printers are you sure will not to use if your objective is to print on multi carbon forms?
a) Daisy wheel
b) Dot matrix
c) Laser
d) Thimble

Click here to View Answer
Answer c)Laser

3. Condensing output data to exhibit specific information is?
a) Calculating
b) Recording
c) Merging
d) Summarizing

Click here to View Answer
Answer d)summarizing

4. A storage device where the access time is depended upon the location of the data is?
a) Random access
b) Serial access
c) Sequential access
d) Transaction access

Click here to View Answer
Answer b)Serial access

5. As compared to the secondary memory, the primary memory of a computer is?
a) Large
b) Cheap
c) Fast
d) Slow

Click here to View Answer
Answer c)Fast

6. Which of the following is a way to access secondary memory?
a) Random access memory
b) Action method
c) Transfer method
d) Density method

Click here to View Answer
Answer a)Random access memory

7. Which of the following is called low level languages?
a) Machine language
b) Assembly language
c) Both of the above
d) None of above

Click here to View Answer
Answer c) Both of the above

8. Access time is?
a) seek time + latency time
b) seek time
c) seek time – latency time
d) latency time

Click here to View Answer
Answer a) seek time + latency time

9. High level language is also called?
a) Problem oriented language
b) Business oriented language
c) Mathematically oriented language
d) All of the above

Click here to View Answer
Answer d) All of the above

10. Plotter accuracy is measured in terms of repeatability and?
a) Vertical dimension
b) Buffer size
c) Resolution
d) Intelligence

Click here to View Answer
Answer c) Resolution

Leave a Comment