Computer Quiz for SBI PO | IBPS PO | LIC AAO | RRB – 153

1. Where do you find user.dat?
a) C:\windows
b) C:\windows\system32
c) C:\windows\system
d) C:\

Click here to View Answer
Answer a) C:\windows

2. MSD.exe does not have information on?
a) Cache
b) Video
c) Operating System
d) Com or port

Click here to View Answer
Answer a) Cache

3. Mnemonic a memory trick is used in which of the following language?
a) Machine language
b) Assembly language
c) High level language
d) None of above

Click here to View Answer
Answer b) Assembly language

4. The translator program used in assembly language is called?
a) Compiler
b) Interpreter
c) Assembler
d) Translator

Click here to View Answer
Answer c) Assembler

5. Easily relocatable language is?
a) Machine language
b) Assembly language
c) High level language
d) Medium level language

Click here to View Answer
Answer b) Assembly language

6. Swapping?
a) Works best with many small partitions
b) Allows many programs to use memory simultaneously
c) Allows each program in turn to use the memory
d) Does not work with overlaying

Click here to View Answer
Answer c) Allows each program in turn to use the memory

7. Which of the following operating does not implement multitasking truly?
a) Windows 98
b) Windows NT
c) Windows XP
d) MS DOS

Click here to View Answer
Answer d) MS DOS

8. which American computer company is called Big Blue?
a) Microsoft
b) Compaq Corp
c) IBM
d) Tandy Svenson

Click here to View Answer
Answer c) IBM

9. Most important advantage of an “IC” is its?
a) Easy replacement in case of circuit failure
b) Extremely high reliability
c) Reduced cost
d) Lower power consumption

Click here to View Answer
Answer b) Extremely high reliability

10. In a punched card system, data is processed by a?
a) Keypunch machine, sorter and posting machine
b) Accounting machine, posting machine, and billing machine
c) Sorter, posting machine, and billing machine
d) Accounting machine, keypunch machine and sorter

Click here to View Answer
Answer d) Accounting machine, keypunch machine and sorter

Leave a Comment